Handbal / Potaissa Turda și-a aflat adversara din finala mică

  • Echipa antrenată de Horațiu Gal va termina pentru al șaselea an consecutiv campionatul în top patru. Coincidența face că finala mare și-o dispută ocupantele primelor două locuri în sezonul regulat, iar finala mică echipele care au terminat sezonul regulat pe pozițiile a treia și a patra.

 

A șasea și totodată ultima etapă din play-off-ul Ligii Naționale de handbal masculin s-a consumat miercuri, iar Potaissa Turda, singură de locul secund în Grupa B și implicit de prezența în finala mică, a jucat cu frâna de mână trasă la Focșani, în fața finalistei Cupei României din acest sezon. Moldovenii s-au impus cu 34-29, bifând prima și singura victorie din play-off. Principalii marcatori ai învinșilor au fost Talas (7 goluri), Cântec (4), Thalmaier (4) și Pințoiu (4 goluri).

În aceeași grupă, campioana en titre Dinamo București a pierdut derby-ul cu eterna rivală Steaua, scor 34-35, după 18-16 la pauză pentru „alb-roșii”. În Grupa A, HC Dobrogea Sud Constanța a înregistrat a doua remiză consecutivă. 33-33 cu Dunărea Călărași, aceasta din urmă încercând pe ultima sută de metri să se agațe de poziția secundă și ar fi reușit în eventualitatea unei victorii, mai ales că CSM București a capotat la Timișoara, 31-34 cu Politehnica, deținătoarea Cupei României. Călărășenii au câștigat repriza secundă cu 19-16, dar în zadar. Prin urmare, finala mică se va juca între CSM București și Potaissa Turda. Finala mică se dispută după sistemul cel mai bun din trei meciuri, iar bucureștenii vor fi gazde în teoretic două partide, în virtutea locului ocupat la finalul sezonului regulat. Vă reamintim că titlul național și-l vor disputa HC Dobrogea Sud Constanța și Dinamo București, aceasta din urmă încercând să devină campioană pentru al patrulea an consecutiv. HC Dobrogea Sud Constanța revine în finala mare a campionatului după o pauză de cinci ani. Formația de pe malul mării are în palmares nouă titluri de campioană națională, din care șase consecutive.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie