Handbal / Potaissa Turda înfruntă AEK Atena în această seară

  • Manşa tur a finalei Cupei Challenge la handbal masculin se joacă în această seară, de la ora 19, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, din Cluj.

 

Potaissa Turda încearcă să facă uitată ratarea calificării în finala mare a campionatului Ligii Naţionale de handbal masculin şi să câştige Cupa Challenge, competiţie în al cărei ultim act s-a calificat pentru al doilea an consecutiv, după o dublă dramatică cu islandezii de la Vetmanneyjaer. Adversara turdenilor din finală este formaţia elenă AEK Atena, care a ajuns până aici după ce a trecut pe rând de HC London (Anglia), scor 81-37 la general, SK Goztepe (Turcia), scor 57-52 la general, cu prima manşă pierdută la o diferenţă de patru goluri, HC Berchem (Luxemburg), scor 64-43 la general, şi Madeira Andebol (Portugalia), scor 52-44 la general. Exceptând meciul tur cu echipa turcă Goztepe, AEK Atena a defilat până în finala întrecerii. Şi Potaissa Turda a intrat în competiţie începând cu turul al treilea, iar până în finală a dispus de KH Trepca (Kosovo), scor 75-49 la general, HC Vise (Belgia), scor 68-53 la general, cu manşa secundă pierdută la o diferenţă de cinci goluri, Fyllingen Bergen (Norvegia), scor 59-56 la general, cu manşa a doua pierdută la o diferenţă de două goluri, şi IBV Vestmanneyjaer (Islanda), scor 56-55 la general, cu prima manşă pierdută la o diferenţă de trei goluri. Potrivit regulamentului, şi finala se joacă în sistem tur –retur, cu prima manşă pe terenul turdenilor. Partida va avea loc astăzi, de la ora 19, la Cluj, în Sala Sporturilor „Horia Demian” şi va fi arbitrată de o brigadă din Bosnia-Herţegovina, formată din Jovic şi Arnautovic. Returul se va juca pe 20 mai, la Atena şi va fi arbitrat de ungurii Andorka şi Hucker.

Trei echipe româneşti au câştigat de-a lungul timpului Cupa Challenge: Steaua Bucureşti, HC Odorhei şi UCM Reşiţa, cu menţiunea că ultima a făcut-o de trei ori la rând, în 2007, 2008 şi 2009. Din păcate, atât HC Odorhei, cât şi UCM Reşiţa s-au desfiinţat. Pe lângă Potaissa Turda, o altă grupare autohtonă a mai jucat cu trofeul pe masă, respectiv CSU Bucovina Suceava, în 2009, când finala competiţiei a fost 100% românească.

România a cucerit în acest sezon un trofeu european la handbal feminin, prin SCM Craiova, care s-a impus în finala Cupei EHF, după ce a învins formaţia norvegiană Vipers Kristiansand.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie