Handbal Masculin / Potaissa Turda, un prim pas greşit în semifinala cu Dinamo

Se vede treaba că Potaissei Turda îi este mai greu să acceadă în finala mare a campionatului Ligii Naţionale de handbal masculin decât într-o finală de cupă europeană. Sunt şanse ca turdenii să se bată şi în acest sezon pentru medaliile de bronz, după ce au pierdut primul meci al semifinalei cu Dinamo Bucureşti, disputat joi, pe teren propriu, în Sala „Gheorghe Bariţiu”, arhiplină, aşa cum a fost şi la returul cu IVB Vestmanneyjaer, din semifinalele Cupei Challenge. Dinamo, campioana României în ultimele două ediţii se află la doar o victorie de cea de-a treia calificare consecutivă în finală, ceea ce nu e puţin lucru. Dinamo s-a impus cu 26-25, după un meci echilibrat, aşa cum ne şi aşteptam să fie, şi un final dramatic, nerecomandat cardiacilor, cu echipa gazdă ratând o aruncare de la 7 metri în ultima secundă, prin Roman Zacaciurin. Eroul oaspeţilor a fost portarul iranian Saeid Heidarirad, care i-a scos pe dinamovişti din multe belele în acest sezon. Prin prestaţiile sale, iranianul l-a făcut uitat pe Ionuţ Irimuş, cel care a ajuns la Potaissa Turda, însă în suflet a rămas dinamovist. Dinamo a fost mai proaspătă şi a condus şi la cinci goluri, dar s-a sufocat pe turnantă şi le-a permis gazdelor să se apropie ameninţător.

În cazul turdenilor nu poate invocată oboseala acumulată în returul cu islandezii din Cupa Challenge, întrucât în aceeaşi măsură şi Dinamo a avut un decisiv de foc cu HC Dobrogea Sud Constanţa. Meciul doi al semifinalei va avea loc duminică, 6 mai, la Bucureşti, de la ora 16,30. În caz că Potaissa va reuşi să restabilească egalitatea la general, partida decisivă se va juca pe terenul turdenilor, pe 10 mai.

Şi în cealaltă semifinală, oaspeţii au câştigat primul meci. Steaua Bucureşti, câştigătoarea sezonului regulat, nu s-a încordat suficient în faţa celor de la CSM Bucureşti, iar aceasta din urmă s-a impus cu 25-21 şi a devenit favorită la calificarea în finală. Să nu uităm că CSM Bucureşti a promovat faza „sferturilor” de finală a play-off-ului după ce a pierdut primul meci cu Politehnica Timişoara, disputat pe teren propriu. Dacă CSM Bucureşti caută primul titlu din istorie în handbalul masculin românesc, Steaua îl vizează pe cel de-al 36-lea, dar pe primul după o pauză de zece ani.

După rezultatele consemnate în meciurile din semifinale se prefigurează, dar să nu anticipăm, o a treia finală consecutivă între Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie