Handbal Feminin / Universitatea Cluj a evadat din zona minată

  • Handbalistele antrenate de Alin Bondar au obţinut o victorie necesară ca aerul în lupta pentru evitarea retrogradării, evadând pentru moment din zona minată a clasamentului, însă Universitatea rămâne „logodită” cu emoţia până la finalul sezonului.

 

În condiţiile ultimelor trei rezultate, care au însemnat tot atâtea înfrângeri, trimiţând Universitatea Cluj pe ultimul loc al clasamentului Ligii Naţionale de handbal feminin, victoria cu HC Corona Braşov a devenit obligatorie. Contând pentru etapa a 16-a, partida a avut loc luni seară. Conştiincioase, „studentele” şi-au făcut temele şi valorificat avantajul terenului propriu, impunându-se cu 32-31, după 16-16 la pauză. Cele două echipe şi-au împărţit perioadele de dominare, alternând momentele foarte bune cu cele mai puţin bune. Universitatea a „furat” startul şi s-a distanţat la patru goluri, însă n-a putut menţine ritmul, iar Corona a refuzat să arunce prosopul, deşi au existat momente în care a părut groggy, înghesuită în colţul…ringului, aşteptând gongul izbăvitor. La fel s-a întâmplat şi în debutul reprizei secunde. Finalul s-a jucat pe muchie de cuţit şi a ridicat pulsul în tribune. Abigail Vălean a aruncat colacul de salvare înainte ca barca Universităţii să ia apă, marcând golul victoriei în ultimele secunde, cu suporterii în picioare, trăind la maxim tensiunea. Un mare merit pentru aces succes îi revine şi portarului Ionica Munteanu, care a închis poarta gazdelor în multe situaţii dificile.

În urma acestui succes, Universitatea a săltat până pe locul 10 al clasamentului, care înseamnă evitarea retrogradării. Clujencele acumulează 14 puncte şi, ţinând cont de distanţa faţă de ocupanta locului nouă, CSM Roman, de şapte puncte, pare că locul 10 e nivelul maxim pe care îl pot  atinge în acest sezon, în care escaladarea clasamentului e comparabilă pentru Universitatea cu ascensiunea Everestului. Etapa viitoare, pe 24 februarie, Universitatea Cluj înfruntă, în deplasare, SCM Craiova.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie