Halici

… păcălici. Nu eu, ci şeful comisiei juridice din Senat. Nicușor Halici! Omul care şi-a propus să sfideze toată munca poliţiştilor de la rutieră. S-o ducă în derizoriu, aşa, că vrea el, mare sculă în… bascula aleşilor. Şi vă asigur : a reuşit !

Pe scurt : s-a propus şi s-a aprobat în comisie ridicarea permisului de conducere auto nu la 15, ci la 45 de puncte.  Cumulate prin acumulare relaxantă! Înălţător, nu ? Asta înseamnă că putem vorbi la telefon în timp ce facem slalom prin aglomeraţia oraşelor, putem juca tontoroiul electronic, concentrându-ne mai mult pe sodoku on-line, decât pe evitarea unor parteneri de trafic (tot atât de… atenţi ca şi noi), să admirăm gagici goale la gât (şi nu numai, că de aia sunt pornoşagurile la liber şi benzina pe bonuri valorice), să parcăm  şi să blocăm poarta Ministerului de Interne (fără intenţie), pân’ ce blonda din dotare îşi face cumpărăturile de bikini asortați cu vremurile şi zilele de peste săptămână. A ! Putem şi să gonim cât ne lasă vitezometrul, cu pedala până la… blana cuiva) : o dată, de două ori şi numai după… Pentru că, zice Halici, omul e supus greşelii. Şi

O luăm în freză prea repede!

Este exact actul normativ care ne lasă cu ochii în soare. Pe noi, cei care nu vrem să pierim loviţi de acceleratul 333 la crucea Sf. Andrei, poliţiştii care nu prea mai au ce face pe drumurile ţării, dar pot să ceară în continuare salarii mai mari pentru că – vezi doamne! – munca de birou e mai obositoare, mai puţin sănătoasă şi cu posibilităţi infime să spui că eşti în intersecţie, când, de fapt, faci aprovizionarea pentru socrela. Face bine, şi dă ca un pansament gastric şi pentru cei care, cu 4×4 în dotare, cred că lor nu li se poate întâmpla, şi chiar dacă li se întâmplă, au garsonieră confort sporit în Ghencea – Militari, Hajongart-Civil şi Cordoş-Comun.

Suntem pe cont propriu, şi, credeţi-mă, comisiei cu pricina juridică nu-i vine rău când se uită în oglindă. Face-li-se-va rău doar când în faţa vilelor lor vor staţiona maneliştii patriei, gardurile castelelor lor de vacanţă vor fi puse la solul patriei de vitezomanii care bântuie prin cele locuri ozonate şi câte un membru al familiilor lor va ajunge la urgenţă pentru că unul a… sms cu una, altul a descărcat ceva de pe altceva ş.a.m.d.

În concluzie :

Propun să se mai revizuiască pe ici pe colo, să se şteargă mizeria cu punctele care, oricum sunt multe şi nimeni nu mai numără până la 45, să se instituie haosul general din care scapă cine poate. Nu înainte ca, maşinării de 20 t să treacă încet, foarte încet, peste câte un organ vital al fiecărui membru din comisia Halici.

Spre exemplificare.

RADU VIDA

Articole din aceeasi categorie