Hai la mine, că io nu-s acasă!

Nu ştiu de ce s-a făcut atâta caz pe neprezentarea doamnei Viorica Dăncilă la aeroport. Oameni răi! Caută mereu să răstălmăcească lucrurile. Mă refer la opoziţie, bineînţeles, şi la şoroşii care – nu-i aşa? – nem tudom!

Până la urmă, Jean-Claude a spus că a fost primit ca un prinţ. L-am văzut la televizor  şi – credeţi-mă! – nu era machit. De loc. Cică s-o învârtit la un sens giratoriu, pân’ ce a ameţit SPP-istul de serviciu care, pe-deasurpra, l-a şi luat mai repede de la aeroport. Că nici nu mai ştii cu ora asta bolundă de vară-iarnă  ce să crezi despre aterizarea aeronavelor din UE! Şi-apoi, să fim înţeleşi: doamna prim-ministru avea treabă. Să bibilească la ce strică poporul român. Că a şi zis unu’: Susţinem căsătoria dintre bărbat şi cel puţin o femeie! Se poate? Să răstălmăceşti bunele intenţii ale conducerii superioare! Că de aia e executiv: să execute ce şi cum în cestiunea cu şeful direct. A pus femeia gogoşarii pentru iarna care vine. Îi plac lui Cristinel (soţul-manager de petrol şi gaze) al primului prim-ministru femeie sută la sută.

Era să zic de reclama ’ceia răutăcioasă, dar m-am înfrânat pri(n)gang, la timp.

Nu toţi locuitorii din Roşiorii de Vede şi Videle au puterinţa (citiţi sâni decoltaţi acolo unde trebuie!) aşa de mari ca nora premierului.

Deci:

N-a fost chip să ajungă doamna la timp! Aeroportu’ e la distanţă mare, Firea pune piedici la tot pasul prin Bucureştiul iubit şi huiduie la şeful care i-a pupat mâna prin muşcare. Nu trebuie uitat nici faptul că suntem o ţară suverană şi independentă. Şi ce dacă vine şeful de pe un morman de bani continentali? Să se descurce, că-i băiat mare şi fost prim-ministru. A nimerit ţara aia mică de-i zice Luxemburg, timp de 18 ani. Şi numai când s-a aglomerat sângele în alcoolul Evropei s-a instalat preşedinte CE. Nici nu credem că a venit s-o vadă pe Vasilica. Făcând introspecţia în adâncimea discursului care a fost, mai mult cu Iohannis cel Werner ar fi cochetat pe… pista (cu „s”, să fie clar!)  de la Otopeni. Şi nu-i adevărat nici că nu a nimerit hotelul. De aia există miliţieni, jandarmi şi alte organe lăsate, să îndrume delegaţiile oficiale, venite neoficial de la Înalta Poartă Bruxelleză. Varză să facă şi ceea ce a mai rămas din Ţărişoară.

Zău, nu ştiu de ce se face atâta caz! Până la urmă., se vor întâlni, dacă vor vrea.  Dăncilă e gospodină bună şi nu ratează Yunker o porţie de rostopască fiartă cu vaccin ardelenesc de peste 50 grade creştineşti. Până la dineu, însă, preşedintele Consiliului Europei va ţine câteva discursuri despre ce şi cum în cestiunea cu gripa african porcină şi migranţii care vin şi nu se mai gată. Da’ noi trebuie să-i primim, pentru că ei, selectează demult capetele luminate de soarele deşertului şi primesc numai pe cei care se dovedesc capabili să după înainte capitalismul multilateral dezvoltat. Pe cei rămaşi la coada clasamentului, îi lasă nouă şi bulgarilor. Să nu fim singuri, ca Yunker…

Of! Iar începeţi a aeroportul cela…?

RADU VIDA

Articole din aceeasi categorie

One Response to Hai la mine, că io nu-s acasă!

  1. Viorel Costea

    Nu prea ești acasă, se vede. la un summit cu importante implicații economice, nimeni din guvernul organizatorului nu este invitat. Moment de mândrie, nu!?