Gunoaie şi…înjurături

Privind imaginile de faţă, te întrebi de pe ce lume sunt aduse, mai ales că în vecinătatea lor şerpuieşte un drum asfaltat pe care aleargă zilnic sute de maşini şi oameni. Răspunsul este dureros, deoarece acest teren…otrăvit cu halde de gunoaie, nu vine din nu ştiu care lume a treia, ci din…suburbia municipiului cu oareşicare reputaţie în lume, adică Cluj – Napoca.

Aici, la Someşeni, de-a lungul căii ferate, nu departe de Unitatea Militară şi Aeroportul Internaţional ,, Avram Iancu’’, mizeria umană depăşeşte cele mai tenebroase închipuiri, care pot fi asociate cu un ghetou mascat de… gunoaie.

Acum, după ce s-a topit zăpada, tronează tonele de gunoaie, iar când priveşti barăcile şi aşternuturile puse la vedere, concluzionezi, cu amărăciune, că tot slinul din lume este adunat aici.

Tabloul este şi mai sumbru şi dureros când vezi numeroşii copii nevinovaţi chinuiţi să trăiască în acest mediu bolnav, înotând prin gunoaiele generate de părinţi iresponsabili, care nu ştiu de ruşine şi bun simţ, spurcând pământul care îi mai suportă.

Oprindu-mă să imortalizez această mizerie umană, am fost agresat doar cu numeroase înjurături, fiind obligat să apelez la zicala: ,,Fuga e ruşinoasă, dar este sănătoasă’’.

La sănătatea rromilor de acolo mă gândesc când scriu aceste rânduri, care pot sensibiliza municipalitatea şi, de ce nu, Agenţia de mediu.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie