Grupul TeraPlast, controlat de clujeanul Dorel Goia, a preluat Wetterbest

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast, al cărui principal acţionar este clujeanul Dorel Goia, a ajuns la o participație de 100% în Wetterbest, producător de sisteme complete pentru acoperişuri, ca urmare a preluării și ultimului pachet de acțiuni de 1%, investiția totală în participația de 100% depășind 17 milioane de euro.

Achiziția Wetterbest a început în 2017, TeraPlast deținând pachetul majoritar de 67% din ianuarie 2018. În mai 2019, participația TeraPlast în Wetterbest s-a majorat la 99%. În septembrie anul trecut, Wetterbest a preluat integral Cortina WTB, producător și distribuitor de țiglă metalică din zona Olteniei. În urma tranzacției, Wetterbest și-a majorat participația de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacția a primit avizul favorabil al Consiliului Concurenței. Wetterbest a investit 8,4 milioane de euro într-o nouă facilitate de producție, în cadrul unui proiect de investiții demarat în a doua jumătate a anului 2018. În primele nouă luni ale anului trecut cifra de afaceri a Wetterbest a avut o creștere de 22%, la 202 milioane de lei, în timp ce EBITDA (indicator care reprezintă câștigul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) a avansat cu 10%, depășind 13,5 milioane de lei.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraSteelTeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Din iulie 2008, cea mai mare companie din grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, iar acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

Articole din aceeasi categorie