Grupa de cateheză a Parohiei „Sfânta Treime” din Dej – Premiul I la Concursul „Icoana şi Şcoala mărturisirii”

Sala „Episcop Nicolae Ivan”  a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj a găzduit miercuri, 10 mai, festivitatea de premiere a câştigătorilor fazei eparhiale a Concursului Naţional de creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii”, în prezenţa ÎPS părinte mitropolit Andrei, a preoţilor protopopi, a preoţilor şi profesorilor coordonatori, precum şi a elevilor de la grupele de cateheză înscrise în concurs.

După rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, ÎPS Andrei i-a felicitat pe micii iconari şi le-a spus că trebuie să cinstească icoana pentru că aceasta este locul unei prezenţe harice. Au fost înmânate apoi diplome şi premii tuturor elevilor, preoţilor şi profesorilor implicaţi în proiectele concursului.

La Concursul naţional de creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii” au participat copiii din grupurile de cateheză din toate cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului. Tinerii, coordonaţi de preoţi şi profesori de religie, au avut de realizat un portofoliu pentru secţiunea literară şi o lucrare practică pentru una dintre secţiunile artistică sau multimedia.

La ediţia din acest an, premiul I a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” din Dej, care alături de părintele paroh Teodor Mureşan şi profesoarele Adina Silaşi şi Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, Modele de viaţă – icoane ale credinţei”. Grupa de cateheză a parohiei „Sfânta Treime” este formată din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej. Cu acest prilej, felicitări şi o Diplomă de Merit „pentru complexitatea portofoliului” au primit din partea ÎPS Andrei şi elevii grupei de cateheză de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, îndrumaţi de preotul paroh Ioan Bolbos şi profesoara de religie Cristina Şipoş, grupă formată din elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dej, câştigătoarea de anul trecut a concursului la etapa eparhială. Cele două grupe dejene de cateheză l-au avut alături şi pe părintele protopop Ioan Buftea, susţinător al tuturor proiectelor iniţiate şi derulate de copii în parohiile Protopopiatului Dej.

Câştigătorii ediţiei din acest an a Concursului Naţional de creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii” vor reprezenta Arhiepiscopia Clujului, în 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, ce va avea loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie