Granturi pentru ONG-urile româneşti

Până la sfârşitul acestui an, asociaţia „Europa Digitală” acordă încă un grant, în valoare de 42.000 de euro, primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul „Economia Socială on-line”.


Conform unui comunicat al asociaţiei, ONG-urile vor beneficia de un magazin on-line personalizat pentru piaţa din România (cu soluţii de plată on-line cu cardul, curierat, direct integrate), care vor fi folosite pentru comercializarea produselor şi serviciilor create de grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obţinute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate. Înscrierile la programul „Economia Socială on-line” se pot face pe website-ul asociaţiei.
„Este îmbucurător faptul ca legislativul din România a înţeles importanţa unui al treilea segment economic – Economia socială, pe lângă sectorul public şi cel privat, aşa cum se practică de foarte mulţi ani în ţările dezvoltate. Scopul economiei sociale nu este obţinerea de profit, ci oferă societăţii două valori inestimabile: reciprocitatea şi solidaritatea”, a spus Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei „Europa Digitală”, citat de Agerpres.
Pînă acum, peste o sută de ONG-uri româneşti au câştigat granturi în valoare de 42.000 de euro, prin programul „Economia Socială on-line”, lansat în mai 2016 de Asociaţia „Europa Digitală” şi Blugento. Programul are scopul de a ajuta ONG-urile din România să-şi dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento.

Articole din aceeasi categorie