Gradus ad Parnasum II

•marţi 12 iunie, 20. 00 * Colegiul Academic•
Vom fi şi noi prezenţi. Vom fi deoarece avem din nou ocazia de a vedea la lucru tineri, tineri talentaţi, seniorii de mâine ai artei interpretative româneşti.
Sunt tineri ai Colegiului de muzică ‘Sigismund Toduţă’ din Cluj – Napoca, tineri care s-au distins în diferite concursuri naţionale şi internaţionale, tineri care trebuie sprijinţi în continuare, pentru a-şi materializa ţelul. Cel de a deveni voci însemnate pe marile scene de concert.
Iunie 2018 înseamnă Filip Cristian Cuşmir (clasa V – a, vioară, profesor Diana Blaga) – Concertul pentru vioară în la minor de Jean Baptiste Accolay; Sabina Silaghi (clasa X – a, vioară, profesor Mihaela Leroy) – “Zigeuneurweissen op 20” de Pablo Sarasate; Vlad Câmpean (clasa IX – a violoncel, profesor Maria Mărginean) – Concert în la minor de Saint – Saens; David Kacso Soma (clasa XI , violoncel, profesor Fabian Attila) – Concert pentru violoncel şi orchestră în re minor de Eduard Lalo (partea a III – a); Horaţiu Văsar (clasa X, corn, profesor Gabriel Cupşa) – Concert pentru corn şi orchestră de W. A. Mozart (părţile 2 şi 3); Dora Lăpuşte (vioară; prof univ dr Nicuşor Silaghi) – ‘Poeme’ de Chausson, Norbert Oros (clarinet; profesor Daniel Berengea) – Concert pentru clarinet nr 1 de Carl Maria von Weber (părţile 2 şi 3).
Orchestra Filarmonicii de Stat ‘Transilvania’ se va afla din nou sub bagheta lui Horvath Jozsef, mereu alături de tineri, aspect pe care l-am mai menţionat şi cu prilejul altor concerte.
Important este că vom vedea la lucru tineri promiţători, tineri ce au un viitor în faţă. Totul depinde de ei, de modul în care se vor pregăti şi pe mai departe. Depinde şi de cei care se află alături de ei, responsabili până la capăt.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie