Grădinarii gherleni se pregătesc pentru sărbătorile de Paşti

Cine trece în aceste zile prin municipiul Gherla are ocazia să remarce înnoirea zonelor verzi din parcurile şi străzile oraşului.

La începutul lunii aprilie s-au plantat pe marginea trotuarelor mii de panseluţe, aşa cum procedează la fiecare început de primăvară angajatele de la SC ADP SA. O adevărată frumuseţe, oglinda muncii gospodăreşti efectuată de personalul serviciilor publice din cadrul societăţii mai sus amintite.

Noi am trecut şi pe la serele de pe strada Gelu, unde cele zece angajate lucrau la pregătirea răsadurilor de flori ce vor fi plantate afară în perioada următoare. Am numărat nu mai puţin de cinci specii de flori şi arbuşti, ce vor înfrumuseţa zonele verzi şi parcurile în cursul lunii aprilie. Desigur, nu vor lipsi trandafirii, care îşi vor găsi locul mai ales în părculeţul din faţa Catedralei Armeneşti din centrul oraşului, dar şi pe marginea aleilor din parcul mare. Mii de flori vor fi plantate prin grija edililor şi în cele trei cartiere de locuinţe de pe raza localităţii.

Aşa cum ne-a declarat directorul SC ADP SA Gherla, Genel Mureşan, zilele următoare, imediat după sărbătorile de Paşti, acţiunile de buna gospodărire şi înfrumuseţare a oraşului continuă într-un rim şi mai susţinut, acordându-se prioritate amenajării tuturor spaţiilor verzi şi parcurilor atât în zona centrală, cât şi în cartierele de locuinţe. De asemenea, vor fi plantaţi arbuşti pe maginea drumului naţional Cluj-Dej, la intrarea şi ieşirea din oraş.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie