Grădinarii gherleni au ieşit la lucru

Nu prea au avut timp de „hibernare” angajaţii sectorului sere de flori, din cadrul SC ADP SA (fosta RADP) Gherla. Nu de mult am relatat despre acţiunea de toaletare a pomilor de pe străzile oraşului şi, iată, avem noutăţi şi în privinţa pregătirii zonelor verzi.

Zilele trecute, în plin centrul oraşului, angajatele sectorului sere au lucrat deja la regenerarea spaţiilor verzi, totodată schimbând şi solul de pe aceste suprafeţe. Grupuri de muncitoare de la sere au lucrat, sub conducerea specialiştilor societăţii, la pregătirea răsadurilor de flori, în vederea plantărilor de primăvară. Nu mai este mult şi panseluţele reapar în Piaţa Libertăţii şi în parcurile oraşului. În fiecare an, la începutul lunii aprilie (de multe ori chiar mai devreme) sunt plantate şi răsaduri de trandafiri în zona centrală a localităţii, dar şi în cele patru mari cartiere de locuinţe. În serele de pe strada Gelu, deja sunt pregătite florile pentru plantat. Dacă și condiţiile meteorologice vor fi favorabile, acţiunea de sezon poate demara mai devreme. Deocamdată se pregăteşte pământul în care vor ajunge plantele.

Paralel cu aceste activităţi, angajaţii de la SC ADP SA Gherla lucrează şi la curăţirea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei de pe marginea străzilor principale. De obicei, aceste treburi gospodăreşti se făceau în luna martie, însă având în vedere lipsa zăpezii, în unele locuri (mai ales pe drumurile ce duc spre Mintiu Gherlii şi Fizeşu Gherlii), echipele de lucru se  află la datorie, ca de altfel şi cele de la sucursala Gherla a Companiei de Apă Someş SA.

După ploile căzute la mijlocul lunii februarie, în multe zone ale oraşului apele au dat bătăi de cap edililor, îndeosebi pe Valea Fizeşului. Probleme de inundaţii, deocamdată nu există în împrejurimile municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie