Gingivita întîrzie procrearea

Femeile care doresc să rămînă însărcinate trebuie să fie foarte atente şi la sănătatea lor buco-dentară. Un studiu realizat recent arată că gingivita întîrzie cu două luni, în medie, procrearea, scrie passionsante.be.

Afecţiunile parodontale ating ţesuturile de susţinere a dinţilor, îndeosebi gingiile. Cercetători australieni de la Universitatea Australiei de Vest s-au ocupat de o posibilă legătură între aceste boli şi dificultăţile cu care se confruntă femeile care vor să fie mame.

Lucrările lor au confirmat faptul că fumatul şi greutatea în exces întîrzie semnificativ procrearea. După observarea unui grup de circa 4.000 de femei însărcinate, s-a constatat că cele care s-au străduit mai mult de 12 luni să rămînă însărcinate aveau în număr mare gingivită. Femeile care aveau o afecţiune parodontală s-au străduit 7,1 luni să rămînă însărcinate, cu două luni mai mult decît durata medie.

Specialiştii au ajuns la concluzia că boala parodontală are o influenţă echivalentă, în această situaţie, cu cea a obezităţii. Explicaţia ar consta în procesul inflamator, cu consecinţe infecţioase. În orice caz, viitoarele mămici trebuie să se îngrijească mai mult de sănătatea loc buco-dentară, încheie passionsante.be.

Articole din aceeasi categorie