Gherlenii, interesaţi de tehnica de intervenţie a pompierilor

Ziua Pompierilor a fost marcată în municipiul Gherla de obişnuita prezentare a tehnicii de intervenţie din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj. Oamenii mai în vârstă care nu ştiau despre ce este vorba şi au trecut prin centrul oraşului au avut chiar emoţii văzând atâtea maşini „roşii”. Dar, repede şi-au dat seama că Ziua Pompierilor este, pentru comunitatea locală, un bun prilej de a prezenta tehnica din dotare, aşa cum se întâmplă an de an la această dată.

Grupuri de elevi conduşi de învăţătoare şi profesori au făcut cunoştinţă cu exponatele şi cu modalitatea de intervenţie în caz de nevoie. Gherlenii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere şi descărcerare, autoplatforma de intervenţie şi materialele folosite în caz de intervenţie rapidă. De mare interes s-a bucurat noua motocicletă de intervenţie SMURD, primită nu de mult de ISU Cluj. Mai ales copiii au manifestat un mare interes faţă de acest mijloc de intervenţie. Unii dintre copii au şi încercat pe loc noua motocicletă, sub directa supraveghere a personalului ISU. De asemenea, lumea aflată în centrul oraşului a aflat care sunt etapele de intervenţie în situaţii de urgenţă, dar şi metodele de resuscitare la accidentaţi. O adevărată lecţie practică în plin centrul municipiului Gherla.

În unităţile de învăţământ din oraş a fost evocată importanţa Zilei Pompierilor, iar formaţia locală pentru situaţii de urgenţă a primit felicitările de rigoare din partea Primăriei,  având în vedere că pompierii gherleni şi în acest an au fost prezenţi la faza interjudeţeană a Concursului profesional ale serviciilor voluntare, desfăşurat la Arad.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie