Gherla vibrează cu ocazia Zilelor Municipiului

În perioada 5-10 iunie 2018 au loc manifestările cultural-artistice şi sportive organizate în cadrul unei noi ediţii a Zilelor Municipiului Gherla, tradiţionala sărbătoare anuală a locuitorilor urbei de pe Someş.

Cu această ocazie, Primăria şi Consiliul Local organizează mai multe evenimente derulate timp de cinci zile în nu mai puţin de zece locaţii de pe raza oraşului. Noi am numărat 25 de reprezentaţii pentru toate categoriile de vârstă şi pentru toate gusturile.

Nici în această vară de pe afiş nu lipsesc spectacolele folclorice, concertele de muzică uşoară şi pop-rock, muzică de promenadă, dansurile populare, majoretele, jazzul, Stand Up Comedy, proiecţiile de film, vernisajele de expoziţii, lansări de carte, concursuri de tenis de masă, turneu de fotbal-amatori, cros, crosul de biciclete şi alte programe atractive. Nu întâmplător, edilii municipiului Gherla au intitulat manifestările din aceste zile „Oraşul vibrează”.

Da, Gherla devine, pentru cinci zile, „capitala” culturii, artei şi sportului. Să nu uităm nici renumitele formaţii muzicale invitate, „Direcţia 5”, „Konthrast”, „Sirius” sau pe cunoscuta solistă Elena Gheorghe. Cu toţii vor evolua în cadrul Nopţii Tineretului, care va începe duminică seara. În domeniul folclorului, vor urca pe scena amenajată pe stadion interpreţii Marinela Zegrean Istici şi Rareş, Angela Rusu, Ilie Medrea şi Gulia, dar şi micuţa de 12 ani, Larisa Gurzău, iar „Dansatorii de pe Someş”, îndrumaţi de Emil şi Janina Bodea, vor delecta spectatorii cu frumoasele jocuri din zona transilvană. Noi doar am spicuit din bogatul repertoriu al manifestărilor artistice organizate. Totul se va termina cu Focul de Artificii, mult aşteptat mai ales de copii.

Mai amintim că sâmbătă, 9 iunie, va avea loc Petrecerea Comunităţilor Locale de pe dealul „Epreskert” – Luminişul de la Cărămidărie. Între orele 11:00-20:00, acolo se vor desfăşura diferite activităţi distractive şi jocuri (călărie, tir cu arcul, perete de căţărat), dar nu va lipsi nici concursul de gătit gulaş la ceaun.

Printre invitaţii speciali ai Zilelor Municipiului Gherla se află şi fanfara localităţii germane  Forchheim, oraş înfrăţit cu Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie