Germania: Sirianul care a comis atentatul cu bombă de la Ansbach făcuse apel într-o înregistrare la comiterea de noi atacuri

Sirianul care a provocat rănirea a 15 persoane după ce s-a aruncat în aer, în noaptea de duminică spre luni, în sudul Germaniei, făcuse un apel la comiterea de noi atacuri într-o înregistrare video, informează marţi grupul de monitorizare SITE, citând agenţia de ştiri a Stat Islamic Amaq, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

Atacul care a avut loc duminică în faţa locului de desfăşurare a unui festival de muzică din Ansbach, un oraş cu 40.000 de locuitori aflat la sud-vest de Nurnberg, a fost cel de al patrulea act de violenţă comis de bărbaţi din Orientul Mijlociu sau Asia împotriva civililor într-o săptămână.

Ministrul bavarez de interne Joachim Herrmann a anunţat luni că pe telefonul mobil al bărbatului care s-a aruncat în aer a fost găsită o înregistrare video în care acesta jură credinţă Stat Islamic.

SITE relatează că sirianul ar fi afirmat în înregistrare că se află la Ansbach într-o “operaţiune de căutare a martiriului” şi a făcut apel la comiterea mai multor atacuri. El a spus că atacul din Ansbach reprezintă un răspuns la “crimele comise de coaliţie în colaborare cu Germania, bombardând şi ucigând bărbaţi, femei şi copii”.

Parlamentul german a aprobat în decembrie planurile de alăturare a ţării la campania militară împotriva Stat Islamic în Siria, într-o misiune care include trimiterea de avioane de recunoaştere, o fregată, avioane de realimentare şi personal militar.

Germania nu s-a alăturat însă unor ţări precum Marea Britanie, Franţa, SUA şi Rusia în lansarea de lovituri aeriene, notează Reuters.

Articole din aceeasi categorie