George Coşbuc, omagiat la Poieni

Elevii din şcolile Poieni, Valea Drăganului, Ciucea, Negreni şi Săcuieu, de dorul poeziei, frumosului şi al cântecului, l-au omagiat pe cel care a fost “suflet din sufletul neamului”, George Coşbuc la 100 de ani de la moartea sa.
Activitatea a început în Biserica din Poieni cu slujba de parastas, unde au luat parte alături de părintele protopop de Huedin, toţi preoţii ai căror copii din parohiile dânşilor au participat la acest eveniment.
Apoi, în ţinută de sărbătoare tradiţională, în albul imaculat al costumelor populare, elevii au evoluat pe scena Căminului Cultural din Poieni cu poezii, cântece, imagini din viaţa poetului subliniind dragostea acestuia pentru ţară, pământ, om, frumos, drag de neam şi de Dumnezeu.
Elevii au reuşit să transmită emoţia şi sentimentele pe care poetul le-a trăit odată ,lăsând ca peste generaţii, această dragoste de neam, pământ, om şi Dumnezeu să nu moară, ci să trăiască de-a pururi.
Activităţile cultural-artistice au fost mereu prezente în acest colţ de ţară prin grija dascălilor care au avut mereu un crez – “ca veşnicia s-a născut la sat “
Aici , a fost prezent 10 ani la rând “Festivalul Naţional de folclor – Muguri de dor “ condus de învăţătorii Pop Dorina şi Pop Ionel.
1 decembrie, 24 ianuarie, 9 octombrie au fost marcate de fiecare dată prin grija profesorilor de istorie.
Şi tot aici, an de an, prin parteneriatul profesoarelor de Lb. şi literatura română au fost omagiaţi: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Adrian Păunescu şi George Coşbuc.
Fie ca munca dascălilor să dea roade în sufletele copiilor şi dragostea de poezie, cântec şi valoare naţională să dăinuie de-a pururi.
Copaciu Gabriela

Articole din aceeasi categorie