Galeria Mariana Berinde

Clujul în acuarelele lui Peter Elkan

vernisajul marţi 6 august, 17. 00

Peter Elkan este absolventul Liceului de arte vizuale “Romulus Ladea”, respectiv a secţiei design industrial din cadrul fostului Institut de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj – Napoca.

La prima lui personală, Peter Elkan propune prin acuarele, un număr de 18 imagini ale Clujului, locuri cunoscute, locuri dragi, locuri familiare nouă. Plusul de interes vine din tehnica folosită, acuarela, tehnică pretenţioasă prin însăşi natura ei. Se ştie, acuarela este tehnica schiţelor şi studiilor efectuate pe teren (pictura în aer liber), baza constituind – o transparenţa culorilor. Pentru reuşita artistică, pictorul trebuie să – şi cunoască bine, foarte bine uneltele: culorile, hîrtia (care trebuie să fie de mare calitate), pensulele, pigmenţii folosiţi,…

Vă mai reţin atenţia cu două informaţii legate de artist. Prima prezenţă expoziţională are loc în 2012, “Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, deschisă la Muzeul “Octavian Goga” din Ciucea. A doua prezenţă datează din 2014, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în “Jocul de – a vara”, ambele expoziţii colective.

Revin la vernisajul din această seară de marţi, Acuarelă, în care opera şi artistul se bucură de prezentarea doamnei Margareta Catrinu; curator este Mariana Berinde.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie