Galeria IAGA Contemporary Art. “There Is Silence in Violence”, personală Cristian Bogdan Bara

Miercuri 11 Iulie, 18:00, Galeria IAGA Contemporary Art deschide publicului expoziţia semnată de artistul Cristian Bogdan Bara.

Expoziţia “There is silence in violence” se adresează minţii şi spiritului care nu de multe ori simte că vrea să explodeze din noi, asemeni unui vulcan. Este lupta interioară pe care fiecare dintre noi o poartă, o luptă cu care ne afişăm zi de zi pe străzile pline şi parcă prea goale pentru a înţelege, pentru a vedea.

Fiecare îşi poartă zi de zi gândurile într-o linişte apăsătoare, ce stă să erupă. Deşi aceste lucrări au o puternică notă personală, ele vorbesc în genere despre fiinţa umană care aspiră mereu către un ideal încă nedescoperit, către liniştea interioară pe care fiecare dintre noi o caută, către o împlinire sufletească ce este mai presus de hazardul cotidian. „Exploziile vulcanice” ale subconstientului au adus din străfundurile sale la suprafaţă toate aceste idei şi sentimente, pe care le-am crezut demult uitate. Aşadar, pe fundalul erupţiilor vulcanice acestea se desfăşoară ca mai apoi să fie înghiţite de lava. Purificarea are loc în momentul conştientizării şi acceptării a ceea ce erupţia a adus odată cu ea: o casă, un abator, o maşină şi o fantomă, toate fiind metafore pentru trăiri interioare; iar liniştea universală este tocmai această acceptare sinceră. Simpla observare a întregului, artistul redă lucrările într-o manieră spontană, cu mişcări libere şi frenetice, ce reflectă însăşi propria personalitate, propriile trări, ce compun o explozie interioară, manifestată pe pânză. Cunoaşterea personală, redescoperirea sinelui sunt căutările noastre în viaţă de care fiecare în parte este preocupat să afle. Căutăm un drum nebătătorit, o sursă de inspiraţie pentru a renaşte, un ideal, dar omitem să privim în noi, spre propriul sine.

Vrem noi oare să ne ascundem sau să ne lăsăm descoperiţi? Aceste întrebări se adresează vouă privitorilor, la care adaugăm invitaţia de a lua parte la această expoziţie, să descoperiţi şi să vă redescoperiţi într-o “explozie vulcanică” care pune sufletul în mişcare.

Articole din aceeasi categorie