Galeria Casa Matei

Expo MARATON 2019

7 – 31 mai

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei, Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca și ASUAD organizează cea de-a noua ediție a proiectului “EXPO MARATON 2019”. Competiția se adresează studenților și masteranzilor Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și va debuta marți 7 mai 2019,19.00, în Galeria Casa Matei cu o expoziție de pictură semnată de Dumitrașcu Călin-Ștefan, anul III, pictură – Aether și una de ceramică realizată de Vanessa Singenzia, anul III, ceramică-sticlă-metal – Stage Playground.

Celor două expoziții li se vor adăuga în fiecare zi de marți și de joi până în data de 30 mai 2019, alte 14 expoziții, după cum urmează: joi, 9 mai 2019 Feidi Georgiana, anul I master, foto-video – Visible in invisible și Blaj Ionela, anul II master, pictură – Harlequin; marți, 14 mai 2019 Cătălin Tăvală, anul I master, grafică – Overturned și Heidi-Ștefania Tradnik, anul II master, sculptură – States of Mind; joi, 16 mai 2019 Vasilescu Alexandra, anul II, grafică – Ephemeridae și Șonfălean Maria – Laura, anul II master, pictură – Obsesia obstacolului; marți, 21 mai 2019 Chițimuș Costel, anul III, pictură – 361.068 ha și Hîngan Andrei, anul II, foto-video – Im-Previzibil; joi, 23 mai 2019 Andacs Robert, anul II master, pictură – Where Did All People Go? și Ureczki-Lázár Melinda, anul III, grafică – Exi(s)t; marți 28 mai 2019 Szekely Sevan, anul I master, pictură – Ce văd jaluzelele londoneze? și Bartus Csilla, anul I master, grafică – BRAINST@RM; în ultima zi de competiție, joi, 30 mai 2019, vor fi prezenți pe simeze Pop Adriana Mihaela, anul III, grafică – Elusive și Fodor Marius, anul II master, pictură – CLUJ 24/7.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 31 mai 2019, premiile principale fiind acordate pe baza votului publicului și constând în călătorii de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția.

Scopul principal al manifestărilor artistice inițiate prin intermediul “Expo Maraton” este de a genera o platformă de lansare pentru tinerii artiști și de a-i motiva pe aceștia în a crea un dialog cu publicul larg.

Articole din aceeasi categorie