Gala Premiilor Operelor Naţionale 2018

Premii de Excelenţă pentru Andrada Ioana Roşu, Cristian Hodrea, Kele Brigitta, Sandor Csaba!

Iaşiul a fost din nou gazda Galei Premiilor Operelor Naţionale, eveniment dedicat culturii lirice. Unul ajuns la ediţia a 6 – a, din nou cu sala Operei Naţionale Române ieşene onorată până la refuz.

A fost o seară magică, un triumf al artei spectacolului în aproape toate dimensiunile sale. Juriul – Lumininţa Arvunescu/muzicolog, Vivia Săndulescu/critic de balet, Costin Popa/critic muzical, Horia Andreescu/dirijor, Grigore Constantinesc/muzicolog – nu a avut deloc o misiune uşoară şi mă gândesc la numărul mare de spectacole susţinute de teatrele lirice din ţară într-o singură stagiune.

Important este că artiştii lirici clujeni au fost la înălţime. Premiile de Excelenţă au răsplătit munca, devotamentul şi nu în ultimul rând, arta interpretativă a soliştilor Andrada Ioana Roşu – Vaida (mezzosoprană), Cristian Hodrea (bas) – solişti ai ONR Cluj – Napoca, respectiv Kele Brigitta (soprană) şi Sandor Csaba (bariton) de la Opera Maghiară de Stat Cluj – Napoca.

O menţiune se impune şi îmi face plăcere să amintesc faptul că între soliştii distinşi cu Premiul de Excelenţă figureazză şi baritonul clujean Lucian Petrean (în prezent solist al Operei Naţionale Bucureşti).

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie