Furtuna a făcut ravagii în nord-estul judeţului Cluj

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş s-a deplasat în zonele afectate de furtuna care s-a abătut zilele trecute asupra judeţului Cluj pentru a vedea care este situaţia. Prefectul a ajuns în municipiile Dej şi Gherla, precum şi comunele Căşeiu, Câţcău, Chiuieşti şi Vad. Reprezentantul guvernului în teritoriu a discutat cu primarii localităţilor respective despre evaluarea pagubelor care se află în curs de centralizare de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a asigurat ca nicio cale de comunicaţie (drumuri comunale) să nu fie blocată pentru ca autovehiculele să aibă acces în caz de urgenţă. Din cauza vântului puternic au fost afectate parţial sau total acoperişuri de case, în special în localităţile Căşeiu şi Chiuieşti, acoperişurile unor lăcaşe de cult, ale unor cămine culturale şi ale unor blocuri de locuinţe din municipiul Dej.

De asemenea, vântul puternic şi ploaia în rafale au distrus reţeaua electrică în mai multe sate din comunele Căşeiu şi Chiuieşti, iar sute de copaci au fost smulşi sau culcaţi la pământ. Arborii de pe circa trei hectare de pădure de brazi din localitatea Sălătruc (comuna Căşeiu) au fost doborâţi de vânt.

Prefectul a anunţat că în aceatsă săptămână va convoca membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se stabili măsurile ce impun ca urmare a pagubelor făcute de furtună.

C.P.

Articole din aceeasi categorie