Funduleţul lui Bouchard şi Fifor cel Uimit

Cea mai sexy jucătoare de tenis din circuitul mare şi-a schimbat poza de pe Instagram. În costum de baie, zapând pe marginea unui bazin, cea decăzută pe locul 127 ATP îşi etala funduleţul către populaţia de pe Internet. Peste 200.000 de clicăituri în prima secundă! Oameni care – presupun – n-au mai văzut un posterior, apetisant, e drept, dar posterior. Pe care, chiar şi Bouchard stă. Şi cugetă, cred.
Similar, postarea ministrului apărării cu o întrebare de 100 de puncte a întipărit pe feţele internauţilor semnul mirării. Se întreba fostul muzeograf ce părere au milioanele de psd-işti votanţi despre manifestaţiile care au făcut atâta zarvă pe Continent. N-avem un sondaj care să dea, cât de cât, o imagine a ceea ce gândesc adevăraţii oameni de stânga din Republică; nu avem nici opinii dispersate ale unor simpatizanţi ai partidului de guvernământ, dar, cu toate acestea încercăm să-l satisfacem pe apărătorul ideilor dragniste.
Programul de guvernare PSD a părut alegătorilor ca şi… bucuţele lui Bouchard: bune – răăăăău! Dar, cu siguranţă că nu-s pentru toată lumea. Nici pentru fanii tenisului, nici pentru votanţii psd. Dar, cu toate acestea, lumea votează! De ce? Pentru că, pur şi simplu, îi place: şi de adevăratele forme ale lui Bouchard, şi de himerele programului de guvernare.
Ce ar vrea cele două tabere? Să ajungă, măcar cu mânuţa stângă la… mă-nţelegeţi, şi cu mâna dreapă la o bună guvernare.Chiar lăsând la o pare minciunile politicianiste, psd-istul ar vrea să aibă conducători mai deştepţi decât el. Mai educaţi. Mai şcoliţi. Şi care, din aceste puţine motive, să-l facă mai puţin de râs: în faţa lui, faţă de europeni, faţă de toată lumea asta.
Evident că, pentru apărătorul muzeelor de altădată şi a limbii române de azi (de pe blogul virtual, desigur) e greu de înţeles. Filologul antropolog Fifor nu poate realiza că între „ a mesteca rahat” şi a ”mânca rahat” e o mare diferenţă. Repetând vremurile în care directorii erau oameni cu două clase, în MAN cu 7, şi în CC cu 10, PSD-ul nu face altceva decât să se discrediteze. Că s-a discreditat deja, chiar dacă celor care taie frunze la… rahatul de mestecat le-au crescut salariile, indemnizaţiile, vaucerele, liberele ş.a.m.d. Pe scurt: nimeni nu vrea îngrămădiţi la guvernare, în legislativ, în fruntea instituţiilor statului. Dar acest psd asta a reuşit: multiplicarea lui Bulă şi Dezso la toate nivelele.
Păcat!
Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie

One Response to Funduleţul lui Bouchard şi Fifor cel Uimit

  1. Viorel Costea

    Se pare că mori de dorul Cioloșului de Sălaj, nepotul Vulpii. Barem de s-ar răsfrânge și asupra ta beneficiile guvernării acestui fost dar și dorit prim!