Fundația Vodafone România: 41 de centre de transfuzie sanguină, modernizate

Fundația Vodafone România a anunțat finalizarea proiectului de modernizare a celor 41 de centre de transfuzie sanguină din țară, derulat în cadrul programului „O șansă pentru viață”, prin parteneriatul cu Asociația React. Acțiunile proiectului au constat în renovarea spațiilor care formează traseul donatorului din centre și în dotarea cu echipamente medicale moderne, scaune de recoltare sau mobilier nou, valoarea investiției fiind de un milion de euro.

„Programul «O șansă pentru viață» a demarat în 2008 printr-o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge. În 2014, pornind de la nevoia de a asigura condiții corespunzătoare de prelevare sanguină, cu scopul de a încuraja potențialii donatori, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină București a fost primul care a beneficiat de acest program, în perioada 2014 – 2015. Alte șapte centre din țară au intrat în program în 2015, zece centre în 2016 și 23 de centre până în 2018” – precizează reprezentanții Fundației.

„O șansă pentru viață” a devenit de-a lungul anilor cel mai mare program național de donare de sânge din România. Pe lângă sprijinul acordat celor 41 de centre de transfuzie din țară, programul a inclus numeroase campanii mobile de donare de sânge. Astfel de campanii au avut loc și pentru angajații Vodafone România, iar alte peste 40 de companii partenere s-au alăturat inițiativei. „În urma programului, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat scăderea mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli” – se precizează într-un comunicat al Fundației Vodafone România, remis presei.

„Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzie din țară a fost una dintre prioritățile noastre de investiție în domeniul sănătății. Ne bucurăm să sărbătorim încheirea cu bine a acestui proiect și să vedem cum investiția noastră se traduce în creșterea numărului de donatori care pot salva vieți, mai ales al celor care donează periodic sânge” – declară Angela Galeța, director al Fundației Vodafone România, citată în comunicat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie