Fraudă cu fonduri europene

Administratorul unei societăţi comerciale clujene a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj după ce a obţinut fonduri europene pe baza unor documente false. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2013, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM), beneficiară a proiectului POSDRU – „Împreună pentru un început sigur”, a încheiat cu firma administrată de Cornel Şerban o convenţie prin care societatea îşi asuma rolul de a încadra în muncă persoanele aparţinând grupului ţintă de etnie rromă şi persoane cu dizabilităţi. ‘’În acest sens, inculpatul „a încheiat” un număr de 22 contracte de muncă fără ca persoanele respective să aibă cunoştinţă despre existenţa şi încheierea lor, pe care le-a prezentat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM). Ulterior, pentru a beneficia de subvenţii, angajatorul a întocmit şi prezentat lunar Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM), pontaje fictive reprezentând presupusele ore de muncă prestate de angajaţi.
În baza acestor documente neconforme cu realitatea, au fost virate societăţii administrate în fapt de inculpat, subvenţii în sumă de 64.218 lei’’, arată procurorii DNA Cluj. Anchetatorii susţin că Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM) a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 64.218 lei iar Ministerul Fondurilor Europene – Direcţia Generală Programe Capital Uman se constituie parte civilă în cauză cu suma de 14.721.569 lei, reprezentând întreaga valoare a proiectului.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism ce aparţine inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.
C.P.

Articole din aceeasi categorie