Franţa: Preot ucis în luarea de ostatici; un alt ostatic este rănit grav

Preotul bisericii în care s-a produs luarea de ostatici din regiunea Normandia, nordul Franţei, a fost ucis, în timp ce un alt ostatic se zbate între viaţă şi moarte, au anunţat autorităţile franceze după “neutralizarea” celor doi atacatori, relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de AGERPRES.

Conform unei surse din poliţie, cei doi atacatori înarmaţi cu cuţite au fost ucişi de forţele de ordine care au luat cu asalt biserica. Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Le Point, cei doi atacatori purtau “barbă”.

Preşedintele François Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve şi preşedintele regiunii, Hervé Morin, se deplasează la faţa locului. Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, citat de Reuters, a anunţat că procuratura cu atribuţii antiteroriste din Paris deschide o anchetă în acest caz.

Conform unei surse din poliţie, preotului din biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray din apropiere de Rouen i s-a tăiat gâtul de către atacatori. Un alt ostatic este grav rănit, a declarat pentru postul de radio France Info un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit postului RTL, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că există mai mulţi răniţi. Motivaţiile suspecţilor sunt deocamdată necunoscute.

Publicaţia Derniere Nouvelle D”Alsace (DNA) relatează că atacatorii au luat cinci ostatici: un preot, două măicuţe şi doi enoriaşi.

Reuters aminteşte că atacul este ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase care au avut loc în Europa. În Franţa, atacul din Normandia survine la 12 zile după ce un tunisian de 31 de ani a ucis 84 de oameni în Nisa, de Ziua Naţională a Franţei, atacul fiind revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Articole din aceeasi categorie