Franţa: Cei doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite, “neutralizaţi”, un ostatic a fost ucis

Doi bărbaţi care au luat marţi mai mulţi ostatici într-o biserică din regiunea Normandia, nordul Franţei, în apropiere de Rouen, au fost “neutralizaţi”, a declarat o sursă din poliţia franceză, care a menţionat că unul dintre ostatici a fost ucis, transmit Reuters şi AFP, citate de AGERPRES.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Le Point, cei doi atacatori purtau “barbă”. Ziarul mai relatează că forţele de ordine au dat asaltul şi că cei doi atacatori au fost ucişi, în asalt fiind rănit şi un poliţist.

Preşedintele François Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve şi preşedintele regiunii, Hervé Morin, se deplasează la faţa locului. Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, citat de Reuters, a anunţat că procuratura cu atribuţii antiteroriste din Paris deschide o anchetă în acest caz.

Site-ul 20minutes.fr scrie că ostaticul care a fost omorât ar fi preotul bisericii din oraşul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime), căruia atacatorii i-ar fi tăiat gâtul.

Potrivit postului RTL, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că există mai mulţi răniţi. Motivaţiile suspecţilor sunt deocamdată necunoscute.

Publicaţia Derniere Nouvelle D’Alsace (DNA) relatează că atacatorii au luat cinci ostatici: un preot, două măicuţe şi doi enoriaşi.

Reuters aminteşte că atacul este ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase care au avut loc în Europa. În Franţa, atacul din Normandia survine la 12 zile după ce un tunisian de 31 de ani a ucis 84 de oameni în Nisa, de Ziua Naţională a Franţei, atacul fiind revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Articole din aceeasi categorie