Franţa: Cea mai vastă operaţiune de evacuare a migranţilor din ultimul an

Peste 2.600 de migranţi au fost evacuaţi vineri dintr-o tabără improvizată în nordul Parisului, cu prilejul celei mai vaste operaţiuni de acest tip desfăşurată în capitala Franţei în ultimul an, potrivit primăriei, citată de AFP, scrie AGERPRES.

Operaţiunea, demarată în zori, s-a încheiat cu puţin după orele 20.30 (18.30 GMT).

În total, 26 de evacuări, prezentate de autorităţi ca „trimiteri la adăpost”, au fost efectuate din iunie 2015 împotriva taberelor improvizate ale migranţilor din Paris.

Cea mai importantă înaintea celei de vineri a avut loc luna trecută într-un parc dintr-un arondisment popular din nordul oraşului, unde peste 1.800 de persoane au fost luate în îngrijire.

Persoanele evacuate vineri, în majoritate bărbaţi originari din Eritreea, Somalia sau Afganistan, dar şi vreo sută de femei şi copii, erau instalate între două staţii de metrou în nord-estul Parisului. Ele au fost transportate cu autobuzul spre diverse centre de cazare de la periferia capitalei.

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat înfiinţarea la jumătatea lunii septembrie a unui centru umanitar de refugiaţi în nordul oraşului.

Articole din aceeasi categorie