Fotografia Săptămânii la Centrul Turistic Gherla

Recent, Centrul Turistic Gherla a făcut bilanţul activităţii pe anul 2017 şi a stabilit priorităţile pe perioada următoare – oglindirea Anului Centenar, având în vedere că oraşul Gherla a avut un rol important în privinţa deplasării, la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, a delegaţiei conduse de Cardinalul dr. Iuliu Hossu. Momente istorice ce vor fi reflectate pe larg, în acest an.

De astă dată semnalăm iniţiativa Centrului Turistic de a expune în fiecare săptămână a anului câte o fotografie caracteristică istoriei şi importanţei oraşului Gherla. Anul trecut, prima fotografie a fost „Primăria Gherla – Gherla prin ochii mei”, iar ultima, în luna decembrie „Imaginea simbol a Gherlei”, foto: Ion Stancu. Au fost prezentate publicului nu mai puţin de 52 de fotografii, majoritatea realizate de prof. Ioan Moldovan. Sunt adevărate lucrări de artă fotografică și care oglindesc valorile religioase, culturale şi spirituale ale urbei. Astfel, vizitatorii au ocazia să admire frumuseţile arhitecturale ale oraşului, dar şi bisericile de pe raza localităţii.

În anul 2018, prima fotografie a săptămînii a fost cea a Regelui Mihai în timpul vizitei efectuate la Mânăstirea Nicula, iar în perioada 5-11 februarie, în holul Centrului Turistic Gherla este expusă o fotografie cu clădirea „Hotelului Coroana”, unde se află în prezent Casa Municipală de Cultură.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie