Fotbal / Victima favorită a CFR-ului în ultimii ani

  • Astra rămâne una din victimele favorite ale clujenilor, iar Giurgiu o „casă primitoare”. CFR s-a impus pentru a patra oară consecutiv pe stadionul „Marin Anastasovici” şi are nouă victorii în ultimele 13 confruntări cu giurgiuvenii.

 

Partida dintre Astra Giurgiu şi CFR Cluj, contând pentru etapa a 9-a, penultima, din play-off-ul Ligii 1, disputată duminică, a fost de speriat pentru feroviari doar pe hârtie, întrucât lucrurile au stat diferit pe teren, unde elevii lui Dan Petrescu au fost mai buni din toate punctele de vedere. Departe de a insinua ceva, giurgiuvenii au evoluat în multe momente cu frâna de mână trasă.

Obligată să câştige, pentru a nu depinde de alte rezultate în lupta pentru titlu, CFR a rezolvat problema învingătoarei încă din prima repriză, în care s-au marcat ambele goluri. Ţucudean a deschis scorul în minutul 12, din centrarea lui Hoban, iar Omrani a mărit avantajul oaspeţilor în minutul 32. Primul se află la al cincelea gol în tricoul clujenilor, acesta marcând împotriva Astrei şi în returul din sezonul regulat. Francezul Billel Omrani are opt goluri la activ pentru CFR în acest sezon, toate în Liga 1.

CFR rămâne o nucă greu de spart pentru Astra, care s-a impus în faţa clujenilor o singură dată în ultimele 13 confruntări directe, dar n-a făcut-o pe teren propriu, ci în Gruia. Ultimul succes al Astrei pe propria arenă în disputele cu feroviarii datează din 27 aprilie 2014, când la timona vişiniilor s-a aflat Vasile Miriuţă. Feroviarii încheie stagiunea la fel ca şi în campionatul trecut, cu un meci împotriva Viitorului Constanţa, doar că de data aceasta la Cluj. Şi acest meci, ca şi acela, se joacă cu titlul pe masă.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie