Fotbal / „U” Cluj – parcurs impecabil pe teren propriu

  • Universitatea Cluj are maxim de puncte în meciurile disputate pe teren propriu în actualul sezon al Ligii a 2-a și nu a primit nici un gol. În ziua în care a învins Luceafărul Oradea, Gabriel Giurgiu a împlinit 36 de ani.

 

Gabriel Giurgiu

Meciul dintre Universitatea Cluj și Luceafărul Oradea, penultimul al etapei a 5-a din Liga a 2-a, disputat luni seară, la lumina reflectoarelor de pe „Cluj Arena”, cu puțini spectatori în tribune, a marcat a treia victorie a „studenților” din acest sezon (toate fiind obținute pe teren propriu) și debutul experimentatului Laszlo Sepsi în campionat. Fostul jucător al rivalei CFR Cluj a evoluat pentru Universitatea și la mijlocul săptămânii trecute, în repriza secundă a meciului cu ACS Unu Gloria Bistrița din Cupa României. De asemenea, chiar în ziua partidei, Gabi Giurgiu și-a serbat ziua de naștere, el împlinind 36 de ani. Vârsta nu l-a împiedicat să evolueze pe toată durata meciului, la finalul căruia a fost aplaudat de colegi și de spectatori. Mai mult decât atât, Giurgiu a oferit pasa decisivă la primul gol al Universității, marcat de Hordouan, în minutul 8. Scorul final a fost stabilit în minutul 42, de Gavra. În egală măsură, în ziua meciului, antrenorul oaspeților, Cristian Lupuț, a împlinit 41 de ani. La orădeni au debutat cu prilejul meciului de la Cluj jucătorii Andrei Tânc și Daniel Lăsconi, care au semnat cu Luceafărul la mijlocul săptămânii trecute. Tânc a fost legitimat la CFR Cluj între 2015 și 2017, bifând 19 partide în tricoul feroviarilor.

„U” Cluj și Luceafărul Oradea s-au mai întâlnit în acest an, în luna februarie, într-un meci amical, încheiat 3-3, cu Ursu, Greu și Giurgiu, ultimul din penalty, marcând pentru „alb-negri”. Pentru echipa antrenată de Adrian Falub urmează meciul cu Aerostar Bacău, programat sâmbătă, 8 septembrie, pe „Cluj Arena”. Aerostar este una din cele trei echipe ce compun Liga a 2-a care nu a bătut pe nimeni în cinci etape, celelalte două fiind Dacia Unirea Brăila și CS Balotești. Băcăuanii au trei eșecuri la rând, din care două pe teren propriu. Este o bună oportunitate ca Universitatea să lege două victorii.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie