Fotbal / Real Madrid, echipa recordurilor

Real Madrid s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în ultimul act al Ligii Campionilor, după ce a promovat semifinala clasicului cu Bayern Munchen. Nu lipsită de dramatism. Returul de pe „Santiago Bernabeu” s-a terminat 2-2, însă bavarezii, mai buni în ambele manşe, s-au aflat la un singur gol de prezenţa în finală. Germanii au deschis scorul, la fel cum au făcut-o în urmă cu o săptămână, pe „Allianz Arena”, prin acelaşi jucător, Kimmich, dar răspunsul madrilenilor a venit imediat, iar francezul Karim Benzema a restabilit egalitatea, finalizând cu o lovitură de cap centrarea de manual a lui Marcelo. De sancţionat marcajul aproximativ a lui Alaba la atacantul gazdelor. Până la pauză, Bayern, obligată să marcheze cel puţin o dată, a presat mai mult, dar s-a lovit de Keylor Navas, portarul gazdelor, ca de marele zid chinezesc. Navas i-a scos din minţi pe oaspeţi cu robinsonadele sale şi pe madrileni din încurcătură. Numai datorită lui Navas, campioana Europei inter-cluburi se află acum în postura de a-şi apăra trofeul. Lucru pe care dealtfel l-a remarcat la final şi Jupp Heynckes, antrenorul învinşilor.

Repriza secundă a început perfect pentru amfitrioni, care au trecut la conducere graţie aceluiaşi Karim Benzema şi portarului Sven Ulreich, acesta din urmă reprezentând câlcâiul lui Ahile în tabăra bavarezilor. O bilă neagră merită şi fundaşul Alaba, pe a cărui parte…de vină a fost bulevard. „Galacticii” n-au stat liniştiţi decât pentru o vreme, întrucât golul columbianului James Rodriguez, din minutul 63, a restartat jocul şi a făcut finalul palpitant.

De ce Real Madrid este echipa recordurilor? Formaţia de pe „Santiago Bernabeu” va disputa, la Kiev, a 16-a finală în cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe Bătrânul Continent. Ceea ce nici o altă grupare n-a mai reuşit şi foarte probabil nici n-o să reuşească nici în viitorul îndepărtat. Madrilenii se află în faţa celui de-al 13-lea trofeu, respectiv al treilea consecutiv. Coincidenţa face că învinsa madrilenilor din semifinale, Bayern Munchen, este ultima echipă care a câştigat cel mai râvnit trofeu inter-cluburi de trei ori la rând, la mijlocul deceniului şapte. Juventus Torino a fost, până marţi seară, ultima echipă cu trei finale consecutive în competiţia regină a Europei, disputate în 1996, 1997 şi 1998, din care a câştigat doar una, pe prima.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie