Fotbal Liga I – Două zile care au schimbat faţa “U” Cluj !

Septembrie trist pentru Mihai Teja. Filosofia Ajax Amsterdam la “U” Cluj

Miercuri, 3 septembrie, cînd am dat spre tipar articolul “Liga I – noutăţi la “U” Cluj” (apărut joi, 4 septembrie, pagina 10) nimeni dar nimeni nu anticipa finalul zilei, final neaşteptat prin demisia antrenorului Mihai Teja.

Septembrie ar fi trebuit să fie o lună a bucuriei pentru tînărul tehnician şi mă gîndesc doar la data de 22 septembrie, zi aniversară, 36 de ani. Din păcate pentru Mihai Teja, septembrie nu va fi deloc fast. Poate fi doar în situaţia în care Hagi îl aduce pe banca tehnică a Viitorului, zvon ce poate deveni realitate în zilele următoare.

Mihai Teja a venit la “U” Cluj în octombrie, 2013. A bifat 29 de partide pe banca tehnică (28 în Liga I : 13 – 5 – 10 29:27 * o partidă în Cupa Ligii, 1:0 cu Petrolul, deci tot victorie). Îşi termină mandatul cu “U” Cluj pe locul 9 cu 8 puncte (6 2 2 2 7:5), poziţie care trebuie îmbunătăţită după partidele cu Rapid (deplasare) şi CSU Craiova (acasă). În aceeaşi idee este de subliniat despărţirea tehnicianului de echipă la capătul unui meci cîştigat, 2:0 cu CSMS Iaşi. Nu este singurul caz în fotbal în care despărţirea de antrenor se face după victorii sau poziţii liniştitoare în clasament. Teja a fost şi este un om decent, a plecat lăsînd loc de bună ziua, şi-a reprimat cît a putut durerea plecării, mai mult sau mai puţin motivată.

George Ogăraru – Alfons Groenendijk şi filosofia Ajax : FOTBAL TOTAL !

Mihai Teja şi-a început cariera de antrenor principal la “U” Cluj, la 35 de ani. Tot pe banca “U” Cluj îşi începe cariera de antrenor principal George Ogăraru, la … 34 de ani ! Aşa a fost şi este să fie …

George Ogăraru din postura de principal şi Alfons Groenendijk din cea de secund, vor implementa filosofia Ajax Amsterdam, filosofie ce se reduce la patru litere, T. I. P. S., cu alte cuvinte Technique. Insight. Personality. Speed/Tehnică. Inteligenţă. Personalitate. Viteză. În plus, Ogăraru va juca un 4 – 3 – 3, sistem uşor transformabil într-un 4 – 5 – 1, ambele mult mai ofensive. Pentru mine cel puţin, aducerea olandezului Danzell Gravenberch (crescut la … Ajax) la “U” Cluj nu mai este deloc întîmplătoare.

Va renunţa Ogăraru la serviciile atacantului Emil Jula ?

George Ogăraru şi-a intrat deja în pîine şi a făcut deja prima mutare, care îl vizează pe atacantul Emil Jula, dar nimic nu este cert, nu încă. Sînt convins că zilele următoare vor aduce şi clarificările necesare, mai ales că George Ogăraru are un debut de foc pe banca “U” Cluj, amicalul de lux cu Sahtiorul lui Mircea Lucescu. Este iarăşi adevărat că nici el nu va face minuni după trei, patru antrenamente. Examenele grele sînt în Liga I şi spre ea ne este îndreptată toată atenţia.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie