Fotbal Liga I – 9 26 – 29 septembrie

Vineri, 26 septembrie :

CSMS Iaşi – Concordia Chiajna (21.00)

Sîmbătă, 27 septembrie :

Gaz Metan Mediaş – Ceahlăul (16.00)

FC Botoşani – FC Braşov (18.30)

Rapid – Dinamo (21.00)

Duminică, 28 septembrie :

CSU Craiova – ASA Tg Mureş (16.00)

Viitorul – Petrolul (18.30)

Steaua – Astra Giurgiu (21.00)

Luni, 29 septembrie :

Pandurii Tg Jiu – Oţelul Galaţi (18.30)

CFR Cluj – “U” Cluj (21.00)

Este programul oficial, care se regăseşte şi pe site – urile oficiale ale celor foruri conducătoare ale fotbalului românesc, FRF, respectiv LPF.

*****

Cu etapa a 9 – a se trece practic în cea de a doua jumătate a turului, cu multe partide care vor decide clasamentul general.

După 8 etape numai, clasamentul începe să se structureze. Un grup de trei echipe, locurile 1 – 3, tind să se detaşeze. Locurile 4 – 9 sînt locuri de primă jumătate, echipele schimbînd locurile între ele, în funcţie de rezultatele obţinute. De la locul 10 înspre 18, situaţia este complicată pentru nu mai puţin de nouă echipe, cu evoluţii modeste şi mediocre, motivele fiind lipsa susţinerilor financiare, proasta gestionare a resurselor umane şi a puţinelor fonduri existene, selecţie precară a jucătorilor aduşi peste vară.

Din păcate, în situaţie neplăcută este şi “U” Cluj, pe un loc deloc onorant, urmare a unui fotbal lipsit de calitate. Revirimentul întîrzie, ne hrănim cu speranţe şi atîta tot.

De partea cealaltă, CFR Cluj are un parcurs regulat, stabilitatea creată la nivelul tururor compartimentelor, fiind garanţia succesului constant.

Urmează derbiul Ardealului, CFR – “U” Cluj, şi numai în pielea celor doi antrenori să nu fi. Presiunea mai mare e pe umerii lui Ogăraru, o nouă înfrîngere ameninţîndu-i serios scaunul de principal, şubred oricum. Necazul este altul la “U” Cluj. Asocierea cu un anumit impresar continuă să lase urme, răni care par să nu se închidă niciodată. Să vedem pînă cînd …

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie