Fotbal (Liga Campionilor) / Manchester City ticăie ca un ceas elveţian

  • Echipa antrenată de Pep Guardiola poate să nici nu se prezinte la returul cu FC Basel şi tot se califică în „sferturi”.

 

FC Basel s-a dovedit prea mică în războiul cu gigantul Manchester City, din „optimile” de finală ale Ligii Campionilor. Englezii şi-au asigurat în bună măsură prezenţa în „sferturi” după succesul consistent din Elveţia, scor 4-0. Echipa antrenată de spaniolul Pep Guardiola a marcat de trei ori în nouă minute, prin Gundogan, Silva şi Aguero. Scorul final a fost stabilit de acelaşi Gundogan. City a expediat şapte şuturi pe spaţiul porţii lui Vaclik şi a marcat patru goluri. Basel n-a contat în ofensivă în prima repriză, în care n-a semănat panică la poarta oaspeţilor, apărată de Ederson şi au avut o posesie a mingii ruşinos de scăzută, respectiv 27%. După acest galop de sănătate, Manchester City va aborda returul de pe teren propriu la ralanti, iar pentru elveţieni, deplasarea în Anglia are iz de excursie.

 

Germanul Brych i-a luat la penalty-uri pe englezi

Celălalt meci din „optimi” disputat marţi seară, Juventus Torino – Tottenham Hotspur, a stat sub semnul echilibrului, deşi italienii au avut parte de un start lansat, cu două goluri în nouă minute, marcate de argentinianul Higuain. Primul gol a căzut în minutul 2, în urma unei lovituri libere şi a unei scheme care a făcut şah-mat defensiva englezilor. Pjanic a pişcat mingea peste zidul viu al oaspeţilor, iar Higuain a reluat din vole, marcând cu toată opoziţia lui Lloris. Torinezii şi-au mărit avantajul şapte minute mai târziu, după un penalty uşor acordat de germanul Felix Brych şi pe care acelaşi Higuain l-a transformat.

În aceeaşi măsură, pentru o intervenţie similară, dar în careul gazdelor, Brych le-a refuzat londonezilor o lovitură de la 11 metri. Spurs a dominat teritorial prima repriză şi a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 35, prin Harry Kane. Vedeta lui Spurs a reprezentat principalul pericol pentru poarta apărată de Buffon. Higuain a fost aproape de a reface diferenţa de două goluri şi a-şi trece în cont hat-trick-ul, dar sud-americanul a ratat un al doilea penalty, obţinut de Costa şi de data aceasta corect acordat de Brych. Higuain a preferat o execuţie în forţă pe centrul porţii, dar mingea a izbit transversala. Şi în loc de 3-1 s-a făcut 2-2, după pauză, în minutul 71, graţie danezului Eriksen, care i-a testat reflexele lui Buffon şi în prima repriză. Calificarea se joacă în returul de pe „Wembley”, cu echipa lui Mauricio Pochettino fiind uşor favorită.

 

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *