Fotbal (Liga Campionilor) / Manchester City ticăie ca un ceas elveţian

  • Echipa antrenată de Pep Guardiola poate să nici nu se prezinte la returul cu FC Basel şi tot se califică în „sferturi”.

 

FC Basel s-a dovedit prea mică în războiul cu gigantul Manchester City, din „optimile” de finală ale Ligii Campionilor. Englezii şi-au asigurat în bună măsură prezenţa în „sferturi” după succesul consistent din Elveţia, scor 4-0. Echipa antrenată de spaniolul Pep Guardiola a marcat de trei ori în nouă minute, prin Gundogan, Silva şi Aguero. Scorul final a fost stabilit de acelaşi Gundogan. City a expediat şapte şuturi pe spaţiul porţii lui Vaclik şi a marcat patru goluri. Basel n-a contat în ofensivă în prima repriză, în care n-a semănat panică la poarta oaspeţilor, apărată de Ederson şi au avut o posesie a mingii ruşinos de scăzută, respectiv 27%. După acest galop de sănătate, Manchester City va aborda returul de pe teren propriu la ralanti, iar pentru elveţieni, deplasarea în Anglia are iz de excursie.

 

Germanul Brych i-a luat la penalty-uri pe englezi

Celălalt meci din „optimi” disputat marţi seară, Juventus Torino – Tottenham Hotspur, a stat sub semnul echilibrului, deşi italienii au avut parte de un start lansat, cu două goluri în nouă minute, marcate de argentinianul Higuain. Primul gol a căzut în minutul 2, în urma unei lovituri libere şi a unei scheme care a făcut şah-mat defensiva englezilor. Pjanic a pişcat mingea peste zidul viu al oaspeţilor, iar Higuain a reluat din vole, marcând cu toată opoziţia lui Lloris. Torinezii şi-au mărit avantajul şapte minute mai târziu, după un penalty uşor acordat de germanul Felix Brych şi pe care acelaşi Higuain l-a transformat.

În aceeaşi măsură, pentru o intervenţie similară, dar în careul gazdelor, Brych le-a refuzat londonezilor o lovitură de la 11 metri. Spurs a dominat teritorial prima repriză şi a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 35, prin Harry Kane. Vedeta lui Spurs a reprezentat principalul pericol pentru poarta apărată de Buffon. Higuain a fost aproape de a reface diferenţa de două goluri şi a-şi trece în cont hat-trick-ul, dar sud-americanul a ratat un al doilea penalty, obţinut de Costa şi de data aceasta corect acordat de Brych. Higuain a preferat o execuţie în forţă pe centrul porţii, dar mingea a izbit transversala. Şi în loc de 3-1 s-a făcut 2-2, după pauză, în minutul 71, graţie danezului Eriksen, care i-a testat reflexele lui Buffon şi în prima repriză. Calificarea se joacă în returul de pe „Wembley”, cu echipa lui Mauricio Pochettino fiind uşor favorită.

 

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie