Fotbal (Liga Campionilor) / Favoritele merg la braţ în „sferturi”

Marţi seară s-au stabilit primele două „sfert-finaliste” în Liga Campionilor, după partidele Arsenal Londra – Bayern Munchen şi Napoli – Real Madrid, care, ca o coincidenţă, s-au terminat cu acelaşi rezultate ca şi în prima manşă, iar câştigătoarele au fost aceleaşi. Pentru a întregi şi mai mult coincidenţa, învinsele cu condus la pauză cu 1-0, dar Bayern şi Real şi-au umflat muşchii în repriza secundă şi au marcat la foc automat. Aproape 57.000 de spectatori s-au înghesuit în tribunele stadionului „San Paolo”, pentru a-şi încuraja favoriţii în încercarea de a elimina deţinătoarea trofeului şi de a anula acel 1-3 de pe „Santiago Bernabeu”. Italienii erau în grafic după golul marcat de Mertens, în minutul 24, jucător care a „recidivat” în minutul 57, când a încurcat porţile. Mai înainte, Sergio Ramos a înscris din pasa germanul Toni Kroos. Cele două goluri au turnat plumb în ghetele napoletanilor, care n-au mai avut nici timp şi nici forţa să mai revină. Mai mult decât atât, spaniolii au mai înscris o dată, în prelungirile jocului, prin Morata. Echipa lui Zinedine Zidane s-a calificat mai departe după 6-2 la general şi îşi continuă cursa pentru apărarea trofeului.

 

Un nou blitz-krieg asupra Londrei!

După 1-5 pe „Allianz Arena”, returul cu Bayern Munchen s-a transformat în misiune imposibilă pentru Arsenal Londra. Totuşi, golul lui Walcott, din minutul 20, a aprins nu atât speranţele gazdelor, cât mai ales imaginaţia spectatorilor de pe „Emirates”. Un al doilea gol al englezilor înainte de pauză chiar ar fi relansat lupta pentru calificare. Dar amfitrionii n-au mai avut în dotare decât…gloanţe oarbe şi neputinţă cât încape.

Calificarea, decisă încă din manşa tur, nu mai reprezentat motiv de discuţie în minutul 53, după eliminarea francezului Koscielny, care a provocat penalty-ul în urma căruia polonezul Lewandowski a restabilit egalitatea. În inferioritate numerică, dezarmată, cu spatele la zid, Arsenal a devenit o pradă uşoară pentru „panzere”, care au declanşat un blitz-krieg în ultimele 20 de minute, în care au mai înscris de patru ori, prin Robben, Costa şi Vidal, ultimul reuşind „dubla”. Umilită, Arsenal îşi încheie aventura în Liga Campionilor în faza în care ne-a obişnuit, respectiv „optimi” de finală, indiferent de numele adversarului, iar fanii „tunarilor” au ajuns la capătul răbdărilor şi cer insistent îndepărtarea lui Arsene Wenger, care tocmai a împlinit 20 de ani pe banca tehnică a grupării londoneze. Tehnicianul francez nu a pierdut numai susţinerea publicului, ci şi a conducerii, care i-a găsit deja înlocuitor, în persoana lui Massimiliano Allegri, actualul antrenor al campioanei Italiei, Juventus Torino. Allegri le-a dezvăluit apropiaţilor că va antrena din vară Arsenal Londra. Mai mult decât atât, Wenger a intrat şi în gura jucătorilor, iar vestiarul stă pe un butoi cu pulbere, gata să explodeze. Netitularizarea lui Mesut Ozil în returul cu Bayern i-a scandalizat pe fanii „tunarilor”, care au asaltat reţele de socializare cu mesaje anti Wenger.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie