Fotbal (Liga 4 – Zona Cluj) / Universitatea 2 Cluj a realizat scorul campionatului

În etapa a 13-a din campionatul Ligii a 4-a, Zona Cluj, a plouat cu…goluri. În cele şapte partide disputate s-au marcat nu mai puţin de 48 de goluri. Meciul AS Viile Dejului – Someşul Gilău nu s-a jucat, întrucât echipa oaspete nu s-a prezentat şi potrivit regulamentului echipa gazdă va fi declarată învingătoare la „masa verde”, cu scorul de 3-0. Derby-ul etapei a opus primele două clasate, Arieşul Turda şi Atletic Olimpia Gherla, în care gazdele şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Silaghi şi Adrian David, în minutele 11 şi 77. Observator la acest meci a fost preşedintele AJF Cluj, Vasile Marc. În urma acestui rezultat, turdenii s-au desprins la şase puncte de gherleni. CS Floreşti a pierdut un tempo după remiza cu AS Unirea Iclod. Gazdele au deschis rapid scorul, în minutul 8, ptin Frătean, dar oaspeţii au restabilit egalitatea după pauză, în minutul 57, graţie lui Marius Cupşa, care şi-a trecut în cont al patrulea gol al sezonului. Meci cu scântei între Armenopolis Gherla şi Arieşul Mihai Viteazu, încheiat nedecis, scor 1-1, dar în care centralul Paul Bodocan a dictat trei eliminări. Bărăian şi Bocoş, de la gazde, au văzut cartonaşul roşu în minutele 46, respectiv 72, iar Radu Danciu, de la oaspeţi, a fost trimis la duşuri  în minutul 66. Observator din partea AJF Cluj a fost fosta arbitră Teodora Albon. Şi partida dintre CSM Câmpia Turzii şi Vulturul Mintiu Gherlii s-a lăsat cu o eliminare, Raul Morar, de la oaspeţi, interceptând cartonaşul roşu în minutul 67, după ce mai înainte şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. CSM s-a impus cu 4-3, revenind de la 1-3! Golul victoriei a fost marcat în minutul 79 de rezerva Marius Tomuţa, intrat pe teren în minutul 58.

Andrei Pintilie a marcat şase goluri pentru Unirea Tritenii de Jos, care a măturat terenul cu „lanterna roşie” Viitorul Mihai Georgescu Cluj, în faţa căreia s-a impus cu 13-0. Este cea mai clară victorie obţinută de Unirea în acest sezon, respectiv cea mai dură înfrângere a Viitorului, care în etapa a 8-a a încasat un 0-12 de la Arieşul Mihai Viteazu.

Scorul campionatului a fost realizat de Universitatea 2 Cluj, care a marcat la foc automat în disputa cu Viitorul Feleacu. Universitatea a marcat într-un singur meci mai multe goluri decât au înscris în 13 etape ultimele trei clasate: Someşul Gilău, Viitorul Feleacu şi Viitorul Mihai Georgescu Cluj. În disputa cu Viitorul Feleacu, „studenţii” au înscris tot la 4,5 minute. Cele 20 de goluri au fost semnate de zece jucători. Dintre aceştia, Pintea, intrat pe teren după pauză, în minutul 56, şi-a trecut de cinci ori numele pe lista marcatorilor. Dealtfel, nouă din golurile Universităţii au fost marcate de trei rezerve.

 

Casetă Raster

Rezultatele etapei a 13-a

  • Unirea Tritenii de Jos – Viitorul Cluj 13-0
  • Viitorul Feleacu – Universitatea 2 Cluj 0-20
  • AS CFR Dej – Sporting Apahida 1-1
  • CS Floreşti – AS Unirea Iclod 1-1
  • Armenopolis Gherla – Arieşul M. Viteazu 1-1
  • Sticla Arieşul Turda – Olimpia Gherla 2-0
  • CSM Câmpia Turzii – Vulturul M. Gherlii 4-3

Partida AS Viile Dejului – Someşul Gilău nu s-a disputat, întrucât oaspeţii nu s-au prezentat.

În clasament, pe primele cinci locuri se află: Arieşul Turda (37 puncte), Olimpia Gherla (31), CS Floreşti (31), Unirea Iclod (29) şi Universitatea 2 Cluj (25).

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie