Fotbal (Liga 4) / „U” Cluj şi-a asigurat locul la baraj

  • Universitatea a ajuns la 133 de goluri marcate în acest sezon. ISCT şi Vulturul Mintiu Gherlii au oferit o partidă nerecomandată cardiacilor, cu opt goluri şi răsturnări de scor, iar CS Floreşti a scăpat printre degete victoria cu Unirea Tritenii de Jos şi şansa de a se apropia de ocupanta locului patru în clasament, Armenopolis Gherla, care a comis-o a doua etapă la rând.

 

Învingând, în deplasare, AS Viile Dejului, scor 4-0, într-un meci contând pentru etapa 26 din Liga a 4-a, Universitatea Cluj a obţinut şi matematic primul loc în clasament şi dreptul de a se înscrie la barajul de promovare în Liga a 3-a. Baraj în care va întâlni una din campioanele judeţelor învecinate, respectiv Mureş, Alba, Bihor, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa Năsăud. Adversara „studenţilor” va fi stabilită prin tragere la sorţi, iar barajul se va juca într-o dublă manşă, pe 17 şi 24 iunie. În cele 23 de partide disputate în acest sezon în campionatul Ligii a 4-a, echipa antrenată de Marius Popescu a obţinut 22 de victorii şi o remiză. Sticla Arieşul Turda este singura formaţie care a încurcat Universitatea. Aceasta din urmă mai are de jucat restanţa cu Ardealul Cluj, programată pe 17 mai, contând pentru etapa 24.

Etapa viitoare, Universitatea întâlneşte, pe teren propriu, Industria Sârmei Câmpia Turzii. Aceasta din urmă a remizat, scor 4-4, cu Vulturul Mintiu Gherlii, într-o partidă nerecomandată cardiacilor, din cadrul etapei a 26-a. „Sârmarii” au trecut de la extaz la agonie şi au evitat înfrângerea în minutul 2 al prelungirilor, graţie lui Horea Cecălecean, după ce au condus cu 3-1 la pauză şi au lăsat impresia că se vor impune fără emoţii. Oaspeţii au înscris de două ori în minutele 88 şi 89, prin Hodiş, dar au scăpat victoria printre degete, spre marea dezamăgire a antrenorului Laur Aştilean. Şi partida dintre CS Floreşti şi Unirea Tritenii de Jos a fost marcată de dramatism, oaspeţii smulgând punctul în minutul 91, după golul lui Petru Pintilie. Floreştenii au ratat şansa de a se apropia de Armenopolis Gherla, ocupanta locului patru în clasament. Gherlenii au dispus cu 4-3 de Arieşul Mihai Viteazu, dar vor pierde jocul la „masa verde”, cu 0-3, întrucât au folosit un jucător atât în partida juniorilor, cât şi în cea a seniorilor. Potrivit regulamentului, numai portarul poate evolua în două partide la rând. Olimpia Gherla nu a profitat de faptul că Sticla Arieşul Turda a stat în etapa 26, şi a înregistrat doar o remiză în disputa cu una din codaşele clasamentului, Unirea Floreşti, scor 1-1. Olimpia a trecut, totuşi, pe locul secund.

Partidele Ardealul Cluj – AS CFR Dej şi Viitorul Mihai Georgescu Cluj – Someşul Căşeiu, ambele contând pentru etapa 26, au fost amânate, pentru 19, respectiv 24 mai.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie