Fotbal (Liga 4) / Arieşul Turda, favorită la locul secund

  • Atletic Olimpia Gherla a obţinut doar două puncte din nouă posibile în ultimele trei etape şi riscă să piardă locul secund în clasament runda viitoare, când echipa antrenată de Laur Aştilean stă, iar Arieşul Turda are meci uşor cu penultima clasată, Viitorul Mihai Georgescu Cluj.

 

Capul de afiş al etapei a opus ocupantele locurilor doi şi trei în clasament, Sticla Arieşul Turda şi Atletic Olimpia Gherla, echipe care până la un punct au reuşit să ţină aproape de liderul Universitatea Cluj, însă diferenţa de valoare dintre acestea a făcut ca până la urmă „studenţii” să sprinteze şi să se desprindă de pluton. Aşa se explică că între primul loc şi poziţia secundă s-a căscat un ecart de 15 puncte, în condiţiile în care Universitatea Cluj are două meciuri mai puţin disputate decât Olimpia Gherla. Revenind, derby-ul pentru locul al doilea s-a încheiat aşa cum a început, adică fără gol, spre marea dezamăgire a spectatorilor prezenţi în tribune. Şi n-au fost puţini. La prima vedere, remiza pare să ajute Olimpia Gherla, care are şi avantajul rezultatelor directe, însă formaţia antrenată de Laur Aştilean şi Alexandru Felfaluşi are un meci în plus, iar etapa viitoare va sta. În vreme ce Arieşul Turda înfruntă, în deplasare, penultima clasată, Viitorul Mihai Georgescu Cluj şi e rost de trei puncte, fiind greu de crezut că elevii lui Artur Podar nu le vor obţine. Caz în care turdenii vor acumula 57 de puncte, iar Olimpia rămâne la 55, cu două etape rămase de disputat. În care Arieşul va juca cu Ardealul Cluj (acasă) şi CS Floreşti (deplasare), în vreme ce Olimpia Gherla va înfrunta Viitorul Mihai Georgescu Cluj (acasă) şi Ardealul Cluj (deplasare).

Acest 0-0 este al doilea rezultat alb înregistrat în acest sezon în Liga a 4-a, Zona Cluj. Coincidenţa face că Olimpia Gherla a fost protagonistă şi în primul, consemnat în etapa a 16-a, pe 4 martie, în partida cu CS Floreşti, de pe teren propriu.

 

Un nou antrenament cu public pentru Universitatea

Potrivit programului postat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, pe site-ul oficial, miercuri, 17 mai, are loc partida restanţă dintre Ardealul Cluj şi Universitatea Cluj, contând pentru etapa a 17-a. Două zile mai târziu, Ardealul înfruntă, tot pe teren propriu, „lanterna roşie” a clasamentului, AS CFR Dej, într-o altă restanţă, contând pentru etapa 26. Universitatea Cluj a defilat în meciul cu Industria Sârmei Câmpia Turzii, de pe teren propriu, contând pentru etapa 26. Echipa antrenată de Marius Popescu a măturat „Cluj Arena” cu „sârmarii”, cărora le-a administrat un eşec usturător, 12-0. Golurile au fost marcate de şapte jucători: Dorin Goga (3), Brian Lemac (3), Rareş Takacs (2), Marius Ionescu, Gabriel Giurgiu, Darius Irimie şi Baba Seck, senegalezul, aflat la a patra reuşită, stabilind scorul final în minutul 90.

 

Victorii confortabile pentru alte două formaţii

Este vorba de Arieşul Mihai Viteazu şi Ardealul Cluj, care s-au impus în deplasare. Prima a făcut-o pe terenul echipei Vulturul Mintiu Gherlii, de care a dispus cu 5-1, prin golurile marcate de Andrei Pop (minutele 22 şi 55), Horaţiu Moldovan (minutele 38 şi 76) şi Cătălin Crişan (minutul 61). Onoarea învinşilor a fost salvată de Ciprian Fărcaş, care a punctat în minutul 48. Cu Andrei Cordea în zi de graţie, autor a nu mai puţin de patru goluri, Ardealul a dispus de Someşul Gilău cu 8-2, victoria fiind conturată încă din prima repriză, în care oaspeţii au înscris de cinci ori. Partida a început promiţător, cu două goluri în primele trei minute.

Să mai scriem că AS CFR Dej şi-a trecut în cont a patra victorie a sezonului, însă n-a fost obţinută pe teren, ci la „masa verde”, întrucât CS Floreşti nu a prezentat legitimaţiile de joc. Feroviarii dejeni pot scăpa de ultimul loc, devansând Viitorul Mihai Georgescu. Într-o altă partidă, Unirea Tritenii de Jos a dispus de AS Viile Dejului cu 4-3, cu un ultim gol marcat în prelungiri, de Andrei Pintilie.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie