Fotbal (Liga 3) / Universitatea Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului

Echipa antrenată de Adrian Falub a făcut un pas important pentru îndeplinirea obiectivului, anume promovarea în Liga a doua, după ce a câştigat derby-ul campionatului, cu Performanţa Ighiu. În urma victoriei, Universitatea a pus patru puncte între ea şi ocupanta locului secund, având şi un meci mai puţin disputat. Partida s-a jucat la Alba Iulia, pe stadionul „Cetate”, cu aproximativ 2000 de spectatori în tribune, iar golurile clujenilor au fost marcate de Haţiegan, în minutele 31 şi 71, însă n-ar fi mirat pe nimeni dacă oaspeţii s-ar fi impus la o diferenţă mai mare, ţinând cont de numărul ocaziilor irosite la poarta apărată de Zăvoi. La primul gol, portarul amfitrionilor s-a opus la şuturile consecutive expediate de Goga şi Ene, însă n-a mai avut ce face la reluarea lui Haţiegan. Acesta din urmă a „recidivat” în repriza a doua, cu un şut din afara careului şi a fost aproape de hat-trick în prelungiri. La 0-1, Universitatea a avut o bară în minutul 55, pe care a luat-o la ţintă experimentatul Abrudan.

Într-un alt meci, CFR 2 Cluj a dispus de CS Iernut, una din codaşele clasamentului, cu scor de neprezentare, rezultat în urma căruia feroviarii antrenaţi de Gică Barbu au depăşit în clasament Sănătatea Cluj. Nu e mai puţin adevărat că „viruşii verzi” nu au jucat în etapa a 20-a. Golurile CFR-ului au fost marcate de Coman şi Şter, primul reuşind „dubla”.

ACS Comuna Recea nu a profitat de pasul greşit al Performanţei Ighiu şi a capotat la Cugir, în disputa cu Metalurgistul. Singurul gol al partidei a fost marcat de Marian Codrea, în minutul 4.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie