Fotbal (Liga 3) / Sănătatea Cluj, la a doua victorie pe teren propriu

  • CFR 2 Cluj a obţinut primul punct după cinci înfrângeri la rând şi a dat o mână de ajutor rivalei Universitatea Cluj, remizând cu Performanţa Ighiu, candidată la promovare.

 

Vineri s-au disputat două din cele şapte meciuri programate în etapa a 12-a din cadrul Ligii a 3-a, Seria 5. Meciuri în care au fost implicate şi două echipe clujene, respectiv Sănătatea şi CFR 2. „Viruşii verzi” au primit, pe terenul de la Baza Sportivă „Clujana”, vizita Unirii Alba Iulia. Echipa antrenată de Csaba Kis şi-a valorificat abia pentru a doua oară în acest sezon avantajul terenului propriu şi s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Ceaca, în minutul 66. Oaspeţii au evoluat sub aşteptări şi au avut o singură ocazie clară de a marca, în minutul 87, prin Lăsconi.

CFR 2 Cluj a avut o deplasare dificilă, la una din echipele cu pretenţii la promovare, Performanţa Ighiu. Partida s-a terminat 1-1, rezultat bun pentru Universitatea Cluj. Gazdele au deschis scorul în minutul 14, prin Fetiţa, care a finalizat o pasă primită de la Circov, dar feroviarii au restabilit egalitatea înainte de pauză, în minutul 32, prin Coman, care a marcat cu o lovitură de cap. Performanţa Ighiu a evoluat în inferioritate numerică din minutul 78, după eliminarea lui Circov, care a primit al doilea cartonaş galben, pentru proteste. Performanţa Ighiu a urcat pe primul loc al clasamentului, cel puţin pentru 24 de ore. CFR 2 a evoluat în formula: Ad. Rus – Pârv, Băican, Kereki, Roş – Al. Petruş, Petrilă – Figueira, Hamed, Coţi – Coman. Au mai jucat: Lu Yuefeng, Şter şi S. Petruş.

Universitatea Cluj şi Unirea Dej vor juca sâmbătă. Astfel, prima va înfrunta, de la ora 17, la lumina reflectoarelor, ACS Comuna Recea, pe care a eliminat-o în acest sezon din Cupa României, iar dejenii vor întâlni, tot pe teren propriu, de la ora 14, Industria Galda de Jos.

În altă ordine de idei, meciul Universitatea Cluj – Dinamo Bucureşti, contând pentru „optimile” de finală ale Cupei României, va avea loc pe 29 noiembrie, de la ora 20.30, pe „Cluj Arena”.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie