Fotbal Feminin / S-a reunit lotul Olimpiei Cluj

  • Leoaice în campionatul amărăştean al României, jucătoarele Olimpiei Cluj îşi umflă muşchii pentru partidele adevărate din Liga Campionilor.

 

Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, echipă fără adversari în competiţiile interne, pe care le câştigă defilând, şi-a reluat pregătirile în vederea participării în cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe Bătrânul Continent, Liga Campionilor. Aici ne aşteptăm ca Olimpia să-şi încoarde muşchii şi să impresioneze, iar nu într-un campionat pârlit, lipsit de competitivitate. Lotul Olimpiei s-a reunit la Baza Sportivă „Ardealul”, iar la antrenamentul condus de Marius Şuller au participat şi trei noutăţi, Maria Gorea şi americancele Hannah Leinert şi Jillian McVicker, aceasta din urmă evoluând pe postul de portar. Leinert activează în linia mediană, iar Gorea vine de la echipa ce impropriu este numită principala contracandidată a Olimpiei în fotbalul feminin românesc, ASA Tg. Mureş, care, ca şi celelalte formaţii de umplutură, are rolul sparring-partner-ului într-un campionat care de câţiva ani se joacă de la locul doi în jos.

Vă reamintim că Olimpia Cluj va găzdui grupa a 2-a preliminară, din care mai fac parte campioanele Scoţiei, Ţării Galilor şi Ucrainei, în speţă Hibernian, Swansea City şi Harkov. Meciurile se vor juca în perioada 22-28 august, pe „Cluj Arena”. Olimpia Cluj a mai găzduit în trecut o grupă din Liga Campionilor. Mai departe, în „16”-imile întrecerii se califică câştigătoarele grupelor, cărora li se alătură echipa de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. Cea mai bună performanţă a Olimpiei Cluj în Champions League rămâne calificarea în faza „optimilor” de finală.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie