Fotbal Feminin / Olimpice la…necalificare

  • Pentru a patra oară în opt participări în Liga Campionilor, „U” Olimpia Cluj nu reuşeşte să depăşească faza grupelor. S-a mai întâmplat în 2013, 2014 şi 2016. Cea mai bună performanţă a Olimpiei în competiţia regină a Europei este prezenţa în faza „optimilor” de finală, prag atins în sezonul 2012-2013.

 

„U” Olimpia Cluj a pierdut finala grupei a 6-a şi a ratat astfel calificarea în „16”-imile Ligii Campionilor la fotbal feminin, după 1-3 cu gazda Zitlobud Harkov, campioana Ucrainei. Care a dominat partida copios da capo al fine, iar statistica este grăitoare în acest sens. Zitolobud a avut o posesie a mingii de 54%, scorul ocaziilor de gol a fost 25-10, al şuturilor pe poartă 9-5, iar al cornerelor 7-4. Fără Ioan Bortan, suspendată după cartonaşul roşu, încasat prosteşte şi neprofesionist într-un meci cu maltezele de la Birkirkara, „cenuşăreasa” grupei, Olimpia şi-a epuizat devreme şi prima schimbare, iar Neacşu a fost înlocuită cu Borodi. Zitlobud a deschis imediat scorul, prin Kunina, din pasa lui Apanaşcenko, acesta fiind şi scorul pauzei, 1-0. Olimpia a început şi repriza secundă cu spatele la zid, iar Apanaşcenko a făcut 2-0 în minutul 50 şi „zarurile erau aruncate” şi speranţele Olimpiei înecate. O adevărată bestie neagră, Apanaşcenko a reuşit dubla în minutul 71, din pasa lui Andruşciak. Olimpia a redus din diferenţă un minut mai târziu, prin Cristian Carp, care a salvat astfel onoarea campioanei României, pe care nici chiar un rezultat de egalitate n-ar fi ajutat-o să meargă mai departe, ţinând cont de golaveraj. În celălalt meci al grupei a 6-a, Birkirkara şi Cardiff City au terminat la egalitate, scor 2-2. Galezele au condus cu 1-0 şi 2-1, dar campioana Maltei a revenit de fiecare dată. Toate golurile s-au marcat în prima repriză.

 

 

Clasamentul final al grupei a 6-a

  1. Zitlobud Harkov 3        3        0        0        16-3  9
  2. „U” Olimpia Cluj 3 2        0        1        10-6  6
  3. Cardiff City 3        0        1        2        6-10  1
  4. Birkirkara 3        0        1        2        3-16  1

 

Tragerea la sorţi a partidelor din prima fază eliminatorie, „16”-imile de finală, va avea loc vineri, 17 august, la Nyon. Meciurile tur se vor juca pe 12 şi 13 septembrie, iar returul pe 26 şi 27 septembrie. Din faza „16”-imilor intră în scenă echipele grele ale competiţiei: Paris Saint Germain, Wolfsburg, Olympique Lyonnas, Barcelona, Rosengard, Manchester City, Bayern Munchen, Fortuna Hjorring ori Chelsea Londra.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie