Fotbal Feminin / Înfrângere onorabilă

Olimpia Cluj       0-1    Rosengard

 

 

Aventura campioanei României în ediţia 2017-2018 a Ligii Campionilor se apropie de sfârşit, Olimpia Cluj fiind la un singur meci de eliminare. Şi asta pentru că sorţii n-au fost favorabili cu echipa antrenată de Marius Şuller şi i-au rezervat o dublă de foc, cu o forţă a fotbalul feminin la nivel european, Rosengard. O multinaţională, care, aşa cum a remarcat şi Mirel Albon, îşi propune an de an prezenţa în „careul de aşi” al competiţiei. O echipă ce are în lot jucătoare cu mare experienţă, având la activ participări la toate marile întreceri. Aşa se face că şi în meciul tur cu Olimpia Cluj, disputat joi, pe „Cluj Arena”, Rosengard a avut în echipa de start nouă jucătoare de naţionalităţi diferite, respectiv din Anglia, Suedia, Croaţia, SUA, Canada, Germania, Australia, Danemarca şi Islanda. Mult mai valoroasă la acest nivel, Rosengard a confirmat calculele hârtiei şi s-a impus la limită, scor 1-0, prin golul marcat de Wieder, în minutul 35. În prima repriză, Olimpia nu a expediat nici un şut pe spaţiul porţii adverse, apărată de englezoaica McLeod. Campioana României le-a avut în primul „11” pe cele trei americance transferate în această vară, respectiv Leinert, McVicker şi Richardson. Olimpia a evoluat în formula McVicker – Nagy, Meluţă, Richardson, Meluţă – Ciolacu, Bortan, Voicu – Lunca, Carp, Leinert. Au mai jucat: Bâtea, Răduc şi Tărăşilă. Marea absentă a acestei prime manşe a fost Ştefania Vătafu.

 

Alte trei românce sunt aproape de eliminare

Este vorba de Maria Ficzay, Laura Rus şi Andreea Părăluţă. Prima evoluează pentru campioana Poloniei, Medyk Konin, învinsă fără drept de apel pe teren propriu de Olympique Lyon, nimeni alta decât campioana en titre a Europei. Franţuzoaicele s-au impus cu un categoric 5-0, rezolvând încă din prima manşă soarta calificării. Maria Ficzay a fost integralistă. Şi Laura Rus a fost integralistă la Apollon Limassol, învinsă pe teren propriu de Linkopings, scor 0-1. Singurul gol al partidei a fost marcat de Hegland Minde, în minutul 58. Partida a fost dominată de cipriote, care au avut o posesie superioară a mingii (51%), dar şi mai multe ocazii, scorul la acest capitol fiind 21-10. Apollon a expediat nu mai puţin de 11 şuturi pe spaţiul porţii, însă Andersson, portăriţa suedezelor, a fost imbatabilă. Andreea Părăluţă, portarul titular al naţionalei României, a fost rezervă neutilizată la Atletico Madrid, care n-a avut nici o şansă în faţa puternicei echipei germane Wolfsburg. Nemţoaicele s-au impus cu scor de forfait, după 0-0 la pauză. Atletico a avut un singur şut pe poartă, în vreme ce Wolfsburg a expediat nu mai puţin de nouă. Florentina Olar a fost rezervă neutilizată la Fortuna Hjorring, care a pierdut la limită, scor 1-2, partida cu Fiorentina, disputată în deplasare, pe celebrul stadion „Artemio Francchi”. Golul marcat de daneze lasă deschisă lupta pentru calificare.

Victorii confortabile au mai obţinut Sparta Praga, FC Barcelona, Wolfsburg şi Manchester City, care sunt ca şi calificate în „optimi”. Deşi a evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 21, după eliminarea lui Bighelaar, Ajax Amsterdam a dispus de Brescia cu 1-0, prin golul marcat de Bakker, în minutul 88.

Meciurile retur din faza „16”-imilor se vor juca săptămâna viitoare, miercuri, 11 octombrie.

 

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie