Fotbal cu…linguriţa

 

CFR 1907 Cluj    0-0    FCSB

 • Rezultatul a scos echipa feroviară din calculele pentru titlu, dar menţine, totuşi, lupta deschisă pentru trei formaţii: FCSB, Viitorul Constanţa şi chiar Dinamo.

 

Nu pot să nu mă întreb cât de tâmpiţi ne crede domnul Vasile Miriuţă? Antrenorul erou al CFR-ului are acelaşi discurs la conferinţele de presă, fie că au loc înaintea unui meci ori la finalul acestuia. Discurs care, pe mine cel puţin, mă enervează la culme. Întrebat despre şansele feroviarilor la titlu, domnul Miriuţă ne tot aminteşte că obiectivul echipei a fost accederea în play-off. Îmi vine foarte greu să cred că ceferiştii n-au avut în plan câştigarea titlului. Desigur, şansele s-au subţiat după înfrângerea cu Dinamo şi egalul cu Viitorul Constanţa şi au devenit nule în urma remizei cu FCSB, dar acestea au existat la un moment dat, în egală măsură pentru toate cele şase formaţii angrenate în play-off. În aceeaşi măsură, tehnicianul CFR-ului n-a excelat la matematică, fiind convins că dacă echipei sale i s-ar fi returnat cele şase puncte acum ar fi fost peste FCSB, deci pe primul loc al clasamentului. Or noi îi aducem aminte antrenorului ceferist că punctele din sezonul regulat s-au înjumătăţit la finalul acestuia, iar CFR ar fi dus în play-off doar trei din cele şase puncte invocate şi acum s-ar fi aflat doar pe poziţia a treia.

Revenind, Miriuţă şi-a manifestat dorinţa de a relansa lupta pentru titlu, care rămâne deschisă pentru trei formaţii: FCSB, Viitorul Constanţa şi chiar Dinamo, cu toate că între prima şi ultima se cască un ecart de cinci puncte, dar să nu uităm că mai există un meci direct, care poate reconfigura ierarhia.

Rezultatul înregistrat în Gruia este al cincelea de 0-0 consemnat în play-off, respectiv al doilea consecutiv al CFR-ului pe teren propriu, după cel cu Viitorul Constanţa. Feroviarii n-au marcat în ultimele trei meciuri, deşi au expediat opt şuturi pe spaţiul porţii, cinci contra lui Dinamo, două contra Viitorului şi unul împotriva FCSB-ului. În mod paradoxal, aceasta din urmă n-a avut nici un şut pe spaţiul porţii, dar a irosit cele mai mari ocazii de a înscrie, prin Pintilii şi Tănase, care au ratat ţinta din apropiere.

În afara punctului care oricum nu o ajută prea mult, mai ales că ieşirea din insolvenţă se amână, CFR a mai câştigat doi jucători, respectiv Ciprian Deac şi Ionuţ Larie, care au confirmat că îşi vor prelungi contractele. Se demontează zvonul potrivit căruia Ciprian Deac s-ar fi înţeles verbal cu FCSB.

 

 

Rezultatele înregistrate în etapa a 6-a din play-off

 • CS Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-3

Au marcat: Vagenin (52) – Ioniţă (2), Buş (35), Săpunaru (66)

 • Dinamo Bucureşti – Viitorul Constanţa 2-1

Au marcat: Hanca (68, 74) – Ţucudean (77)

 • CFR 1907 Cluj – FCSB 0-0

 

Clasament

 1. FCSB 6        4        1        1        9-4    37
 2. Viitorul 6        2        2        2        6-5    34
 3. Dinamo 6        3        2        1        7-4    32
 4. CFR Cluj 6        2        2        2        7-7    30
 5. Craiova 6        1        2        3        3-8    27
 6. FC Astra 6        1        1        4        7-11  26

 

 

Etapa viitoare

Sâmbătă, 22 aprilie

 • Astra Giurgiu – CFR 1907 Cluj (ora 17.30)
 • CS Universitatea Craiova – Dinamo (ora 20.30)

Luni, 24 aprilie

 • FCSB – Viitorul Constanţa (ora 20.30)

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie