Fotbal / Come-back de senzaţie reuşit de echipa lui Răzvan Lucescu

  • PAOK Salonic a câştigat un meci ce părea pierdut, dar, totuşi, nu are prima şansă la calificarea în play-off.

 

Miercuri seară s-au disputat ultimele trei partide contând pentru prima manşă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a obţinut o victorie preţioasă, dar, totuşi, subţire, în disputa cu Spartak Moscova, reprezentanta Rusiei în această fază a competiţiei. Elenii şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 3-2, toate golurile fiind marcate în prima repriză, între minutele 7 şi 44. Gazdele au reuşit un come-back de senzaţie de la 0-2. Ruşii au început promiţător şi au marcat în minutele 7 şi 17, prin Popov şi Promes. Se părea că vom asista la un galop de sănătate ale oaspeţilor, dar nu s-a întâmplat întocmai. Golul marcat de greci, în minutul 27, prin Prijovic, din penalty, a reaprins speranţele în tabăra amfitrionilor, care au prins curaj. Limnios a restabilit egalitatea în minutul 37, din pasa lui Matos, iar Pelkas a punctat pentru 3-2 în finalul primului mitan, stabilind scorul final. Din păcate pentru numeroşii spectatori prezenţi în tribunele lui „Toumba Stadium”, repriza secundă n-a mai fost la fel de spectaculoasă. Grecii s-au retras şi n-au mai semănat panică la poarta ruşilor, apărată de Maksimenko. Pare greu de crezut, dar elevii lui Răzvan Lucescu n-au expediat nici un şut pe spaţiul porţii în repriza secundă. În schimb ruşii au făcut-o de două ori, dar Paschalakis s-a aflat la post. Scorul lasă deschisă lupta pentru calificare, care se va decide în returul de săptămâna viitoare şi în care Spartak, din postura de gazdă, porneşte favorită.

Red Bull Salzburg, semifinalistă a Ligii Europa în sezonul trecut, a luat o opţiune importantă pentru calificarea în play-off-ul Champions League, după victoria cu scor de neprezentare obţinută în faţa campioanei Macedoniei, Skendija, o prezenţă insolită în turul trei preliminar al competiţiei. Austriecii, mult mai valoroşi şi mai experimentaţi la acest nivel, s-au impus cu 3-0, prin golurile marcate de Dabbur şi Samassekou, primul reuşind dubla. Red Bull a evoluat din minutul 83 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Junuzovic, care a interceptat al doilea cartonaş galben şi va fi doar spectator la returul de săptămâna viitoare, care se anunţă, cel puţin pe hârtie, doar o formalitate pentru campioana Austriei.

Într-un alt meci, Celtic Glasgow, una din cele patru foste câştigătoare ale competiţiei, alături de Steaua Roşie Belgrad, Ajax Amsterdam şi Benfica Lisabona, a primit vizita celor de la AEK Atena. Partida s-a terminat 1-1, rezultat mai mult decât mulţumit pentru greci, care au evoluat în inferioritate numerică din minutul 57, după eliminarea lui Galanopoulos.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie