Fotbal / CFR îşi poate securiza locul în play-off

CFR Cluj şi ASA Tg. Mureş se întâlnesc în această seară, de la ora 20, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în primul meci al etapei a 23-a din sezonul regulat al Ligii 1. O partidă de 1 solist, cu echipa feroviară mare favorită şi care, în eventualitatea unei victorii, îşi asigură în bună măsură calificarea în play-off, în condiţiile în care Dinamo se împiedică şi de FC Botoşani, prelungindu-şi seria de insuccese. CFR este o nucă greu de spart pentru ASA Tg. Mureş sau aceasta din urmă rămâne un adversar facil pentru feroviari. Vasile Miriuţă poate conta din nou pe Ciprian Deac şi Mario Camora, absenţi în meciul de la Mediaş.

Derby-ul etapei a 23-a opune CSU Craiova şi FCSB, însă la fel de captivantă se anunţă şi confruntarea dintre Astra Giurgiu şi Viitorul Constanţa, crucială pentru gazde, aflaţi în luptă directă cu Dinamo pentru locul al şaselea, ultimul care duce în play-off. După ce şi-au primit înapoi cele trei puncte, prin decizia TAS, Gaz Metan Mediaş poate sta liniştită, fiindcă locul în play-off e asigurat.

Ultimul joc al rundei are loc luni şi opune Dinamo şi FC Botoşani. Meciul prilejuieşte debutul lui Cosmin Contra pe banca tehnică a bucureştenilor. Acesta i-a luat locul lui Ioan Andone, care şi-a reziliat contractul după eşecul de la Chiajna. Contra îl va avea ca şi secund pe Ionel Gane.

 

 

Programul complet al etapei a 23-a

Vineri, 17 februarie

  • CFR 1907 Cluj – ASA Tg. Mureş (ora 20.00)

Sâmbătă, 18 februarie

  • FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş (ora 14.00)
  • CS Universitatea Craiova – FCSB (ora 20.00)

Duminică, 19 februarie

  • Pandurii Tg. Jiu – Concordia Chiajna (ora 17.30)
  • Astra Giurgiu – Viitorul Constanţa (ora 20.00)

Luni, 20 februarie

  • ACS Poli Timişoara – CSMS Iaşi (ora 18.00)
  • Dinamo Bucureşti – FC Botoşani (ora 20.30)

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie