Fotbal / CFR a deraiat pe „Naţional Arena”

  • CFR a avut la îndemână cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu Steaua, dar nu s-a ales cu nimic, primind două goluri pe final. Vasile Miriuţă a făcut tocăniţă echipa de start, în care s-au regăsit jucători fără meciuri în picioare, în vreme ce golgeterul clujenilor a fost lăsat pe banca de rezerve.

 

În limbaj de lemn, CFR Cluj a început play-off-ul cu stângul şi cu gândul la ziua de 20 martie, când feroviarii ar putea anunţa ieşirea din insolvenţă, moment în care gruparea din Gruia redobândeşte viza pentru cupele europene. În lipsa căreia, vişiniilor le-au bătut vântul prin buzunare. Văzută de…specialiştii fotbalului românesc drept printre favoritele la titlu, CFR a schimbat macazul şi a suferit primul eşec după o serie de patru victorii la rând. Mulţi dintre jucătorii titularizaţi de Miriuţă au avut două picioare stângi ori s-au încălţat invers.

Vasile Miriuţă nu îmbrăţişează principiul „echipa învingătoare nu se schimbă”, din moment ce a propus o formaţie de start mult schimbată faţă de precedentele partide. Lăudatul antrenor al CFR-ului a trimis în teren echipa pe care a visat-o în noaptea dinaintea jocului.

Concret, nu i-a titularizat împotriva „roş-albaştrilor” pe Cristi Bud şi Gomelt. Primul, golgeterul CFR-ului în acest sezon, a rămas pe banca de rezerve, iar Miriuţă l-a preferat pe Omrani ca vârf împins. Mai mult decât atât, la închidere a titularizat doi jucători pe care n-a pus preţ în ultimele etape din sezonul regulat, respectiv Felipe Nascimento şi Laurenţiu Rus. Primul a jucat eventual la serbări câmpeneşti, că eu nu l-am văzut în precedentele patru meciuri ale clujenilor, iar cel de-al doilea a acumulat 20 de minute în două jocuri, de parcă ar fi specializat pe fotbalul în sală. Faţă de meciul cu echipa lui Hagi, Deac n-a mai jucat la închidere, ci în linia mediană, alături de Păun şi Nouvier. Tehnicianul clujenilor a rămas fidel celor patru jucători din compartimentul defensiv, Lopes, Larie, Mureşan, Camora.

Potrivit statisticii, CFR a avut o posesie superioară a mingii (51%), dar n-a expediat decât un singur şut pe spaţiul porţii lui Niţă. Fără să impresioneze, practicând în continuare acelaşi joc de uzură, dezlânat, fad şi lipsit de imaginaţie, Steaua s-a impus cu două goluri marcate pe final, în minutele 84 şi 90+1, de Gnohere şi Ovidiu Popescu. Pentru CFR urmează meciul cu Astra Giurgiu, programat pe 17 martie.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie