Fotbal / Câinii nici nu latră și nici nu mușcă

Dinamo București 0-3     CFR 1907 Cluj

  • „Campioana” deplasărilor în acest sezon, CFR Cluj le-a pus botnițe „câinilor roșii” și s-a impus cu scor de forfait, după un meci pe care l-a controlat da capo al fine. CFR își consolidează primul loc în clasament, în timp ce Dinamo se…menajează pentru play-out.

 

Cel mai greu adversar al CFR-ului în meciul cu Dinamo a fost terenul și în nici un caz echipa gazdă. Terenul invocat de dinamoviști ca și scuză pentru înfrângerea cu scor de forfait și prestația demnă de play-out, acolo unde „alb-roșii” se îndreaptă după al patrulea meci la rând fără victorie. Cu tot respectul pentru cine a fost Mircea Rednic ca jucător, dar actualul tehnician al „cîinilor roșii” nu are cunoștințe elementare de matematică, din moment ce „Puriul” își vede echipa jucând în play-off, dar nu-mi dau seama cum face aceste calcule, că nu are ce aduna. Gata, știu, Rednic merge pe principiul minus cu minus fac plus. Îmi mențin întrebarea „pentru ce a acceptat Mircea Rednic să vină la Dinamo?” și în egală măsură părerea că ce face el, schimbând jucătorii de la o etapă la alta, nu doar că este falimentar și se vede acest lucru în rezultate, dar este urmare a unui amatorism, care numai nu-i face cinste „Puriului”. Rednic a schimbat nu mai puțin de șapte jucători față de meciul cu Viitorul Constanța, pierdut cu 1-4, în condițiile în care Dinamo a jucat mai mult de o repriză în inferioritate numerică, însă echipa pentru partida cu CFR a făcut-o cu ochii larg închiși ori a vrut să-l copieze pe Ambros Martin, antrenorul echipei României de handbal feminin, însă nu i-a ieșit. Poate și pentru că nu i-a ieșit numărătoarea în privința jucătoarelor, întrebându-se retoric de ce România are doar șase jucătoare de…câmp? Dinamo din rău în mai rău e o afirmație clișeistică, întrucât avem de câțiva ani buni imaginea unui club aflat în regres, cu perioade meteorice de sclipire, așa cum a fost și cea din mandatul actualului selecționer, Cosmin Contra.

 

Cine vine în „Groapă” fără puncte nu pleacă

Faptul că CFR Cluj s-a impus în „Groapă” n-ar trebui să mire pe nimeni. Consider că ar fi fost nefiresc dacă campioana nu pleca de la București cu toate punctele în bagaje, făcând abstracție de cele câteva stângăcii ale brigăzii de arbitri. Feroviarii și-au arătat colții încă din start, la ocazia lui Vinicius, a cărui lovitură de cap a ocolit de puțin ținta. A fost primul semnal de alarmă pentru gazde. Rednic a ales să joace cu un singur închizător, în persoana lui Gomelt, însă Dinamo a fost ruptă la mijlocul terenului, ca nu scriu inexistentă. Titularizat mai mult de voie decât de nevoie, Dan Nistor a jucat 46 de minute într-un picior. Dinamo a avut o ocazie bună în prima repriză, prin Popa, singurul dinamovist în avanposturi, al cărui șut plasat l-a găsit la post pe Arlauskis. Lituanianul s-a arcuit și a respins în corner o minge pe care scria 1-0. CFR a răspuns imediat prin Alex Păun, care s-a distrat cu pseudo-apărătorii gazdelor și a deschis scorul dintr-un unghi mort, păcălindu-l pe Jaime Penedo, care a crezut că jucătorul CFR-ului va centra în careul mic. Iată răspunsul celor care încă se întreabă de ce Penedo mai joacă la Dinamo. Panamezul și-a reparat pe jumătate greșeala de la gol și a intervenit la lovitura de cap a lui Țucudean, care a semnat ultima ocazie a primei reprize.

 

Cadoul lui Avram de „Moș Nicolae” și bijuteria lui Țucudean

Repriza secundă a început de la minutul 46 și a continuat cu penalty-ul cadou pe care Marius Avram, împreună cu tușierul orb de pe partea dreaptă, l-au făcut CFR-ului. Tușierul n-a semnalizat poziția de ofsaid la Țucudean, iar Avram a dictat lovitură de la 11 metri pentru ceva ce în Anglia nu se sancționează cu fault, ci în cel mai bun caz cu un cartonaș galben pentru simulare. Reluările au arătat că Țucudean nici măcar n-a fost atins de adversar, dar s-a prăbușit pe teren ca un actor amator, asigurându-și candidatura la trofeul „Zmeura de aur”.  Culio a executat impecabil și a mărit avantajul campioanei. Până la final ar mai fi de reținut strădania lui Zenke, africanul de la Dinamo care are stofă de fotbalist, însă pe care Rednic a trebuit să-l schimbe în minutul 76, fiindcă risca să intre în șoc hipotermic, și bijuteria lui Țucudean din minutul 83. Golgeterul Ligii 1 a stabilit scorul final, cu o execuție pretențioasă, care l-ar face invidios pe orice mare atacant.

 

Se prelungește invincibilitatea CFR-ului

Feroviarii și-au trecut în cont a treia victorie consecutivă și au ajuns la 13 meciuri la rând fără înfrângere. Clujenii se află la un singur meci de a-și egala parcursul din perioada 5 februarie – 20 mai 2018, în care au avut 14 meciuri la rând fără înfrângere. În ceea ce privește palmaresul întâlnirilor cu Dinamo, CFR a bifat a patra victorie consecutivă cu „alb-roșii”, iar în aceste patru meciuri n-a primit decât un singur gol și a marcat nouă.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *